Вхід | Реєстрація

Сільські голови радились і мірялися силою

Сільські голови радились і мірялися силою
3-го серпня у Лелюхівці відбулося засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування. Її учасники не лише обговорювали важливі питання з життя сільської ради та району, але й демонстрували свої спортивні уміння у змаганнях сільських голів.
Перед початком засідання лелюхівський сільський голова Віталій Рой провів для своїх колег екскурсію об’єктами соціальної сфери села. Учасники наради відвідали школу, дитячий садок, фельдшерсько-акушерський пункт та церкву. У школі та дитсадку директори цих закладів розповідали про те, що було зроблено останнім часом. І про плани щодо того, що планується зробити у майбутньому. Розповідаючи, підкреслювали, що усе зроблене — це результат плідної співпраці між сільським головою та приватними підприємцями Лелюхівки. Левову частку допомоги при усіх роботах надає керівник ПП «Лавіта» Віктор Клюшник, який традиційно допомагає сільській раді практично на усіх об’єктах соціальної сфери.
Після екскурсії сільські голови та інші запрошені зібрались у актовому залі місцевого клубу, аби обговорити питання порядку денного. Спочатку перед ними виступили вже згадані Віталій Рой та Віктор Клюшник. Обидва говорили про співпрацю та згуртованість.
— Без «Лавіти» ми не можемо обійтися, — переконував Віталій Дмитрович.
— Варто зауважити, що зараз сільській раді активно допомагають ще й інші підприємці села, — нагадав Віктор Клюшник, — Ми створили раду підприємців, на якій вирішили: кожен з них щомісяця здає на соціальну сферу по 50 гривень. Це не такі великі гроші. Але якщо зібрати їх з усіх підприємців, то і це вже щось. Ви сьогодні чули, що і скільки я роблю. Але інші підприємці теж вносять свою частку. Коли ми робили вуличне освітлення, я вклав 10 тисяч гривень. Інші допомагали — хто чим. Хто грошима, а хто ділом. Тепер маємо економне вуличне освітлення на три вулиці, за яке платимо усього 150 гривень на місяць. У майбутньому плануємо освітити і Забрідки, хоча б центр села.
Під час засідання говорили не лише про досягнення. Згадали і проблеми, яких теж немало. Серед головних — аварійний будинок культури, який потребує серйозного ремонту; складна екологічна ситуація з річкою Ворона, яка без людського втручання за рік-два може припинити своє існування.
Далі присутні сільські голови на деякий час пригадали, що таке вибори, і своїм голосуванням обрали голову районного відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад. Ним став галущино-греблянський сільський голова Володимир Коба.
Далі заступник голови районної ради Микола Перерва повідомив сільських очільників про змагання серед сільських голів, у яких повинна взяти участь і спортивна делегація від Новосанжарщини. Аби не відкладати процес відбору кращих у довгий ящик, учасники вирішили одразу виїхати на лелюхівський пляж і там помірятися силами.
Дуже напруженою і видовищною була боротьба на майданчику з пляжного волейболу. Розбиті на пари учасники по-різному справлялися з м’ячем, але перемогти, безумовно, хотіли всі. Кращою ж у цьому виді змагань була команда у складі голови районної ради Володимира Левицького та його заступника Миколи Перерви. У шашках не було рівних малоперещепинському сільському голові Віталію Мазану. Здавалося, що Віталій Володимирович переможе і у вправі з піднімання гирі. Він із легкістю вижав її 50 разів і на цьому вирішив зупинитися, сподіваючись, що його ніхто не перевершить. Але значно менший за комплекцією Володимир Коба без видимих зусиль зумів обійти колегу і стати переможцем. На завершення сільські голови змагалися з перетягування канату. Тут теж було багато азарту та запалу боротьби. За підсумками змагань було відібрано учасників збірної району, яка захищатиме честь Новосанжарщини на обласних змаганнях.
Приємним підсумком проведеної наради можна вважати те, що сільські голови та інші учасники засідання змогли не лише традиційно посидіти за столами і поговорити про серйозні питання, але й зуміли відвести душу на спортивних змаганнях у зовсім неофіційній обстановці.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2011, 16:37 | Нові Cанжари |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації