Вхід | Реєстрація

Догралися

Черговий тур першості Кобеляцького району по футболу був затьмарений масовою бійкою, що відбулася у Гарбузівці.
У другому таймі, коли матч вже добігав до кінця, а рахунок був нічийний 0:0, суддя поєдинку Віктор Труш видалив з поля гравця команди господарів. Ось що розповідає сам Віктор Олексійович: «Гравець порушив правила, що потягло на жовту картку. Оскільки одне попередження він уже отримав, то автоматично я пред’явив йому червону картку. Доки супроводжував футболіста за межі поля, на іншому кінці майданчика почалася бійка».
У бійці взяли участь футболісти обох команд. А потім на допомогу своїм вибігли й уболівальники. Коли пристрасті трішки вщухли, на газоні залишився лежати заюшений кров’ю футболіст із Чорбівки. Звичайно ж, про продовження матчу мова вже не йшла. Постраждалого спортсмена одразу відвезли у Кобеляцьку районну лікарню. У той же день від нього надійшла заява до райвідділу міліції. Версії того, що сталося, різняться. Так гарбузяни розповідають, що перед інцидентом суддя призначив у їх ворота пенальті. Чорбівці його не забили. Потім Труш видалив гравця господарів, не покаравши за обопільну грубість чорбівського футболіста. Інша сторона стверджує, що конфлікту ніхто не провокував.
Найцікавіше в цій ситуації, що до горезвісного матчу команди Чорбівки і Гарбузівки дружили між собою. Кілька тижнів  тому гарбузяни їздили у Чорбівку на День села, де брали участь у спортивному святі.
По «гарячих слідах» відбулось засідання контрольно-дисциплінарного комітету. Він виніс надзвичайно жорсткий вердикт: дискваліфікувати гарбузівську команду до кінця чемпіонату. Таким суворим рішенням були здивовані навіть представники Чорбівки. З цього приводу член КДК Максим Онищенко сказав: «Ми можемо допускати, що гравці іншої команди провокували суперників та глядачів, що арбітр судив необ’єктивно. Але це лише припущення. І навіть якби це було правдою, то виправдань поведінці гравців і вболівальників із Гарбузівки немає. Чому таке суворе покарання? Так гласять канони футбольного законодавства. Ми все зробили «по книжці».
Голова райради ВФСТ «Колос» Віталій Детюк додає: «Дуже шкода гарбузівську команду. Я знаю, як важко вона створювалась, як вони хочуть грати. Можливо, наш Пленум чи апеляційний комітет і пом’якшать покарання. Але однозначно — людей бити не можна».
Між тим, побитий хлопець перебуває у лікарні. Якщо медики констатують у нього тілесні ушкодження середньої тяжкості, то правоохоронці порушать кримінальну справу.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2011, 16:50 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Гість з Гарбузівки / 19 серпня 2011, 17:14
Яка втрата для українського футболу!Хто ж тепер буде перемагати Барселону та Реал?!
2. Вболівальники / 20 серпня 2011, 21:08
Хотілося б детальніше розповісти про прикрий інцидент, який стався на стадіоні в с. Гарбузівка. Але перш за все «подякувати» судді матчу за зламану гру! Ця прикрість – повністю на його совісті. Абсолютна некомпетентність та необ'єктивність арбітра - ось головні причини бійки під час матчу. Коли була пред'явлена червона картка гравцю «Ворскла», то гравець команди суперників був вкотре БЕЗНАКАЗАНИЙ! І ця ж дія звичайно викликала обурення у «ворсклян» і зовсім небезпідставно. Взагалі, споглядаючи матч збоку, я можу сміливо сказати, що судді на полі не було , судили суперники! Він тільки машинально давав картки та призначав «липові» пенальті по їх коментарях , уявіть! Це говорить про непрофесіоналізм та абсолютну відсутність спортивної поведінки на полі у судді! Чорбівчани приїхали вигравати у «слабенької» , «примітивної» та «забитої» команди, але в середині другого тайму рахунок все ж таки залишався 0: 0, прикро стало судді, от він і почав «чудити», підіграючи чорбівчанам, та засуджуючи гарбузян. Бідні хлопці правда довго терпіли, але злощасна червона картка і стала останньою краплею їх терпіння. Я ні в якому разі не виправдовую капітана, але й не засуджую. І знаю , що на полі треба грати, а не показувати боксерську майстерність. Але наскільки мені відомо і принижувати чоловічу гідність на полі недозволено! Чи кожен нормальний чоловік витримає достойно постійні посилання ….далеко і надовго. Але ж парадокс: у Труша під час цих висловлювань слух зникав, шкода, думаю Віталію Детюку треба добре подумати про профпридатність цього судді. Як на мене він добряче глухуватий та сліпуватий!!! Виправдань «Ворсклі» дісно немає, заслужили – отримали по повній, але хвилиночку! Шановний Ігоре Філоненку, Ви пишете, що постраждалого відвезли зразу ж у кобеляцьку лікарню? Помиляєтесь! Ані в п'ятницю, ані в суботу такого «страждальця , заюшеного кров'ю ( розбита губа) в прийомному відділенні не було зафіксовано! Можете особисто перевірити. Коли він там опинився, не знаю, але впевнено запевняю, що з приступами симулянства він там надовго не залишиться! «Зірковий хлопчина» вирішив «зрубати грошиків» у далеко не бідного капітана? Йому можна про це тільки мріяти! А лякати порушенням кримінальної справи – це просто смішно! Нехай затямить, що міліцією лякають малюків в садочку , а не в половину старших за себе дядьків!
3. Вболівальники / 20 серпня 2011, 21:50
Хотілося б додати, що гарбузяни після такого дисциплінарного порушення винесли дуже серйозний урок, але він дуже дорого для них обійшовся: дискваліфіковано до кінця сезону капітана! Жорстоко, але справедливо. І як не прикро, але капітан перед усією командою визнав свою провину, за невміння стримуватись на полі і за те що так «легко повівся» на банальні і дешеві провокації суперників. А найголовніше визнав, що на полі треба залишатися в першу чергу футболістом! Я не знаю чи є якась команда в районі, яка б вважала «Ворсклу» грубою командою? Хлопці молоді, несміливі і абсолютно неконфліктні, про що свідчать велика кількість відеозаписів гри цієї команди (майже всі ігри записані), які не раз потрапляли до голови райради ВФСТ В. Детюка, який і не дасть збрехати. Чи хоч одне зауваження коли-небудь він висловлював з приводу дисциплінарних порушень гравцям «Ворскли?» З впевненістю скажу, НІ, НІКОЛИ! І на 100% знаю, не висловить більше ніколи! А «постраждалий» з когорти «золотої молоді» може таким же похвалитись? Та його знають в районі і за межами ,і думаєте за добрі діла? Шкода, команда молода, хоч і не досить сильна технічно, але з великою самовіддачею (до речі команди селі не було 20 років) і не було б і досі коли б не людина «хвора на футбол» , (це і є той самий капітан, якого вилучили) не створила команду і не запалила в кожному з сільських хлопчаків оту іскорку футболіста, оте бажання грати до останньої краплі поту, показуючи все на своєму власному прикладі і не жаліючи ні копієчки на команду, багато чим жертвуючи задля команди ! А ще є в команди безмежне бажання грати, тож все в неї попереду! А з моїми словами погодяться ДЕСЯТКИ вболівальників, які були на полі! 67 чоловік однаково не збрешуть!!! Тож кому вірити вирішувати Вам, шановні читачі!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації