Вхід | Реєстрація

«Ніка», «Ворскла», «Стандарт»

«Ніка», «Ворскла», «Стандарт»
Минулої неділі завершився розіграш першого літнього чемпіонату Нових Санжар з міні-футболу. І саме у останньому турі остаточно сформувався склад трійки призерів.
Лише новосанжарська «Ніка» своє чемпіонство оформила достроково — ще у 7-му турі. А от на друге-третє місця турнірної таблиці до останнього було кілька претендентів. І остаточно розставити їх усіх мав завершальний тур.
Так, найвищі шанси на посідання другої сходинки мала забрідчанська «Ворскла». Але, для того, щоб стати срібним призером літнього міні-футбольного чемпіонату, їй потрібно було обіграти молоду та швидкісну команду «Колос» зі Стовбиної Долини. Стовбиняни, без перебільшення, стали відкриттям літньої першості, фрагментами показуючи дуже цікаву, видовищну та, головне, результативну гру. Чого варті одні лише брати Писаренки — Ігор та Євген — які у підсумку на двох забили аж 25 голів.
Але у грі із Забрідками «Колосу» із початку матчу не вдалося захопити ініціативу. Навпаки, команда почала пропускати одну за одною контратаки, які, зрештою, призвели до голів. «Ворскла» спочатку відкрила рахунок (відзначився Сергій Киричок), а за кілька хвилин після удару Ярослава Колодійчика подвоїла його — 2:0. У другому таймі «Колос» зусиллями Ігоря Писаренка один гол відіграв — 2:1. Але зрівняти рахунок стовбиняни не змогли. Спочатку Олександр Каламутиця влучив у дев’ятку воріт потужним дальнім ударом — 3:1, а потім захисник «Колоса» вразив власні ворота — 4:1. Ще один м’яч Ігоря Писаренка став лише голом престижу — 4:2. І Забрідки фінішують на другому місці.
Після цієї гри стало зрозумілим, що доля «бронзи» вирішиться у очному протистоянні «Маяка» з Малого Кобелячка та «Стандарту» з Нових Санжар. Малокобелячківських футболістів у цьому матчі влаштовувала і нічия, а от новосанжарцям була потрібна лише перемога. Гру команди розпочали на рівних швидкостях із взаємними моментами. Але потім «Стандарт» почав у ряді епізодів перегравати суперника. І заслужено вийшов уперед після голу Сергія Браташа. «Маяк» понісся відігруватися, але натомість пропустив ще. За рахунку 2:0 малокобелячківські футболісти таки вивели на удар свого кращого форварда Ігоря Варича і він скоротив відрив у рахунку — 2:1. Але далі слово взяв гравець «Стандарту» Олександр Нечитайло. Він послідовно «заколотив» у ворота суперника чотири м’ячі і зробив відрив у рахунку більш ніж комфортним. Іще по голові додали Сергій Братащ та Сергій Сонник. «Маяк» відповів лише технічним проходом і голом від Юрія Повстяного. 7:2 — перемога «Стандарту», і команда фінішує на третьому місці.
«Ніка» у завершальному для себе матчі зустрічалася із футболістами команди «Чкалова». Гра вийшла веселою, результативною і закінчилася з рахунком 8:5 на користь «Ніки». Головний нападник команди Віталій Гарець у цій грі відзначився хет-триком і заслужено став кращим бомбардиром усього чемпіонату, набивши суперникам 17 голів. Голкіпер «Ніки» став кращим серед воротарів, пропустивши найменше — 16 м’ячів.
Літній чемпіонат з міні-футболу тривав майже місяць — протягом літньої паузи у розіграші футбольного чемпіонату району. Участь у розіграші взяли 9 команд, або близько 100 футболістів. Організаторам турніру надзвичайно приємно відзначити, що пройшов турнір без традиційних навколофутбольних скандалів. Також, слід відзначити, що провести чемпіонат вдалося із мінімальними фінансовими затратами. Це зайвий раз підтверджує:  головне — не гроші, головне — футбол! Спасибі усім командам та гравцям за участь. І — до зустрічі на зимовому міні-футбольному чемпіонаті.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2011, 17:20 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації