Вхід | Реєстрація

«Чому не можна морозива?!»

На черговій апаратній нараді  у голови Новосанжарської РДА говорили про харчування у дитячих таборах, якість води та Віталія Свистуна.
Почалася апаратна нарада із хвилини мовчання у пам'ять про загиблих шахтарів. Після її закінчення голова РДА Сергій Шовкопляс поцікавився у підлеглих, чи на усіх установах у дні жалоби були приспущені прапори. Але одностайної відповіді не почув. Натомість із місця озвався селищний голова Андрій Река, який дав відповідь одразу за всіх:
— Зараз є телевізор, радіо, Інтернет — про жалобу знали всі! І не треба було ждати команди! А я у вихідні їздив і бачив у Санжарах навіть не господарські, а державні установи (не буду їх зараз називати), на яких прапори не були приспущені. Бо вихідний! Вони знають, про кого я кажу, і нехай їм буде стидно!
Продовжили більш приємним. Сергій Шовкопляс та голова районної ради Володимир Левицький привітали із днем народження начальника фінансового управління РДА Любов Кибкало.
Далі перейшли до питань актуальних та злободенних. Так, головний санітарний лікар району Олександр Пантелей повідомив, що санепідемстанцією було заборонено заїзд дітей до дитячого оздоровчого табору «Фонтан» через непідготовленість закладу. Також Олександр Григорович зазначив, що у таборі продовжує лишатись незадовільною якість питної води.
Доповідь керівника санепідемстанції перервав заступник голови РДА Володимир Борт, який поцікавився, які саме продукти і чому забороняють вживати дітям у літніх таборах.
— Це такі продукти, як напівфабрикати: пельмені, різні салати, — відповів Олександр Григорович. — При нинішній спеці досить висока мікробна забрудненість м’яса. І при неправильному приготуванні, зокрема, недотриманні температурного режиму, ці мікроби можуть не лише не зникнути, але і розмножитись. А це може призвести до імовірних отруєнь.
— А чому морозиво заборонили? — поцікавився Сергій Шовкопляс.
— Тому що не можна! — відповів Олександр Пантелей.
— Але ж у магазині наші діти йдуть і купують таке саме? — здивувався голова РДА, — тоді забороніть і у магазинах продавати! Я намагаюсь знайти логіку — і не знаходжу!
— У магазинах — можна, у дитячих таборах — ні! — стояв на своєму керівник санепідемстанції.
— Можливо, при транспортуванні морозива у табір від виробника воно може розтанути і стати непридатним для споживання, — спробувала пояснити головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря.
— Та вже давно навіть у села возять морозиво лише у рефрижераторах! — заперечив Сергій Шовкопляс, — у мішках і коробках давно вже ніхто не возить!
На цьому питання морозива і таборів закрили. Але Олександру Пантелею довелося відповісти іще на кілька питань. Зокрема, він повідомив, що вода у Ворсклі біля Нових Санжар цілком відповідає санітарним нормам. «У Полтаві річка дійсно брудна, — підтвердив він, — але до нашого району вона самоочищується. Це підтверджують аналізи проб, які регулярно беруть у трьох точках перед новосанжарськими пляжами.»
Питання розгляду звернень громадян не мало б бути надзвичайно цікавим. Якби не одне «але». У Малому Кобелячку із зверненнями та їх розглядом був повний порядок. А ось у Малій Перещепині із цим були певні проблеми. Точніше одна, головна, проблема. Ім’я цій проблемі — Віталій Свистун. Житель Малої Перещепини (а зараз і депутат сільської ради) постійно воював із колишнім сільським головою Миколою Сімійоном. Потім влада змінилася. Але коли на посаду прийшов новий керівник громади — Віталій Мазан — ситуація ніскільки не покращилася. Віталій Свистун і зараз продовжує свою ідейну війну проти влади. Якщо раніше він постійно наполягав на перевірках встановленої у Перещепині водонапірної башти, то зараз активно заперечує проти будівництва у селі будинку (у неналежному, на його думку, місці) та розташування місцевого ринку. Варто зауважити, що з приводу усіх своїх заперечень Віталій Свистун пише листи у інстанції різних рівнів — від обласних служб до Секретаріату Президента. А це не може не непокоїти представників виконавчої влади у районі.
— Минулої п’ятниці ми проводили зустріч у Малій Перещепині, — розповів Володимир Борт, — відповіли на усі його питання, по пунктах. А він дивиться у очі і каже: «А я не вірю!» І що з такою людиною робити? Представники місцевої громади вже питають: «Ну хто такий Свистун, що через нього ми повинні сидіти без води?».
Сергій Шовкопляс зауважив, що ситуація у Малій Перещепині потребує якнайскорішого розв’язання. І порадив скоріше знайти юридично правильний спосіб якось вплинути на Віталія Свистуна.
— Треба відволікти його, щоб у нього не було часу далі шкодити громаді, — резюмував голова РДА.
На цьому питання закрили. Але більшості присутніх було зрозуміло: у серіалі під назвою «Віталій Свистун проти влади» це далеко не остання серія.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 серпня 2011, 13:15 | Нові Cанжари |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації