Вхід | Реєстрація

Де вас знайде Новий Рік?

Готуючи черговий репортаж про новорічні свята, ми вирішили допомогти кобелячанам визначитись — де ж святкувати Новорічну ніч. Пропонуємо варіанти та пропозиції, які є на сьогодні.

Кобеляцькі кафе
Гучні компанії мають можливість замовити кафе і не турбуватись про святковий стіл та розважальну програму.
Ми зв’язувались із працівниками або власниками кафе, в яких запитували ціну за святкування Новорічної ночі та кількість вільних місць (див. таблицю). Завдяки приведеній інформації ми маємо більш-менш загальну картину. Однак, дехто з власників закладів чомусь лякався «безкоштовної реклами». Відповідали: «Хто вам дав мій номер телефону? Це секретна інформація. Ми ще не знаємо, що і як буде… А скільки інші бари беруть?» Звідки така реакція, зрозуміти було важко. Якщо комусь наше питання здалося провокаційним, запевняємо — вам померещилось. З деякими власниками кафе нам просто не вдалось зв’язатись, тому у них ще є час звернутись до редакції і надати інформацію про плани на Новорічну ніч у їх закладі.
В одного з власників кафе ми поцікавились: «Чи можна у Новорічну ніч прийти зі «своїм» і просто орендувати зал».
— Навіщо ж тоді кухня? — обурюється власник. — Кафе будується, набирається колектив і все це, щоб здати комусь приміщення? У мене був випадок, коли люди з вищою освітою негідно себе поводили. Ми їх обслуговували, мили посуд, допомагали з їхніми продуктами тощо, а взяли за це символічну ціну. Однак на нас ще й образились. Після цього не хочеться і говорити про таке. Ми сплачуємо за газ, світло, податки, а люди хочуть все та ще щоб і не платити.
Для тих хто вирішив зустрічати Новий рік у кафе — радимо поквапитись, оскільки може не вистачити вільних місць.

Готелі та турбази
Досить непоганий варіант змінити обстановку. Подружжя має можливість залишити дітей на дідусів і бабусь і відзначити Новий рік у готельному номері. Таким чином ви маєте можливість забути про буденність і отримати нові незабутні враження. На новорічні свята відпочити можна і в Україні, і закордоном. Є дорогі пропозиції і не дуже. Санаторії, клуб-готелі, турбази у всіх куточках країни з нетерпінням чекають на туристів. Більше про ціни у готелях та про туристичні пропозиції ви можете дізнатись в Інтернеті, зокрема на сайті www.kudaedem.com.ua.
Залежно від місця розташування готелю чи турбази ціни можуть неабияк відрізнятись. За готельний номер у Києві в новорічну ніч ви витратите в середньому близько 1500 гривень за добу. Для порівняння, за таку ж ціну можна зустріти Новий рік у кримському турприюті «Долина привидений». Тільки там у 1500 гривень входить трьохденний відпочинок — ночівля, екскурсії, розважальна програма, трьохразове харчування, банкетний стіл та катання на конях… Погодьтесь, приваблива пропозиція.
Проте не обов’язково їхати кудись, адже у Кобеляцькому районі теж є ряд місць, де можна зняти готельний номер. Слід зауважити, що завбачливі люди вже забронювали деякі з можливих пропозицій. Для прикладу — в кафе-готелі «Філін» вільних місць вже не має.
Але ви ще маєте можливість забронювати номер у кобеляцькому готелі «Ворскла». Вартість номеру за добу становить від 60 до 320 грн. Гостям пропонуються одно-, дво‑, трьохмісні спальні номери різного рівня комфорту. Уявіть, як чарівно буде спостерігати за феєрверками над Кобеляками з третього поверху готелю.

Вдома
Можна лягти спати, коли тобі заманеться, не чекаючи бою курантів. Власноручно прикрашена новорічна ялинка створюватиме святковий настрій. Чесно кажучи, досить легко створити святкову атмосферу для рідних та друзів. Багато людей люблять це свято не за Новорічну ніч, а за приготування до неї.
Для прикладу. До святкового столу слід купити свічки та можна виготовити іграшки з льоду. Робити їх варто увечері 31‑го таким чином: у форми з-під цукерок або в спеціальні ємкості для льодяних кубиків покладіть маленькі предмети — намистини, біжутерію, ґудзики — головне, щоб речі були яскраві. Залийте водою (її можна підфарбувати) і поставте в морозилку.
Такі крижані іграшки недовго існують, але вони дуже красиві, якщо їх покласти по кілька штучок в скляні підставки і поставити так, щоб вони освітлювалися свічками.
Далі створюємо ялинку в снігу. Найпростіший спосіб створити «ефект снігу» — змастити гілочку клеєм і посипати її натертим на дрібній терці пінопластом. Про «хитрощі» створення святкової новорічної атмосфери ми продовжимо вас знайомити у наступному номері.

В лісі
На жаль, за прогнозами синоптиків на Новий рік, більш за все, ми залишимось без снігу. Тому в цю, на диво теплу зиму, бажаючих зустріти Новий рік у лісі, ймовірно, буде мало. Хоча, сподіватимемось, що романтики ще залишились. Найкраще виїхати до зимового кобеляцького лісу на автомобілях компанією. Чого варті хороводи навкруги живої ялинки, виступ президента по радіо та дзеленькіт бокалів з шампанським за імпровізованим столом! Звичайно, не повинно обійтися і без розваг, яскравого вогнища, бенгальських вогнів та феєрверків. Цей варіант для тих, хто сенсом свята вважає не розпивання спиртних напоїв, а сам процес святкування.

Де можна відсвяткувати Новорічну ніч у Кобеляках:

Готель «Ворскла» | Вартість за добу від 60 до 320 грн. | Вільні місця є - 34 готельних номери | 3-22-97

Кафе «Філін» | Вільних місць немає | 3-23-78

Кафе-бар «Калина» | Обмежена кількість місць | За домовленістю, від 150 гривень за особу, Розважальна програма за домовленістю. | (050)631-29-93

Піццерія «Ван і Дан» | Близько 150 гривень з особи. | Вільні місця є, Розважальна програма включена у ціну. | 3-11-11

Кафе «Діско» | Вільні місця є. | 160 гривень, Розважальна програма включена в ціну | (066)779-70-37

Кафе «Маленький Париж» | У Новорічну ніч заклад не працюватиме | Кафе можна замовити на інші дні новорічних свят | 3-50-63

Кафе «Левада» | Вільні місця є. | Ціна договірна, | Розважальна програма буде. | 3-41-93

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 грудня 2009, 11:52 | Кобеляки | Суспільство
1. Оля / 16 грудня 2009, 17:12
Вибачте, кафе "Філін"- це у самої траси біля сосни?
Нажаль, адрес немає, а назви мені невідомі...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації