Вхід | Реєстрація

У Кунівці знову співають

У Кунівці знову співають
Колективи художньої самодіяльності з Кунівської громади завжди були на гарному рахунку в Кобеляцькому районі.
А зараз до місцевих аматорів сцени прийшло «друге дихання». Сільський голова Віктор Варава пов’язує це з появою двох нових фахівців у царині культури. Не так давно посаду завідуючого сільським клубом обійняв кобелячанин Сергій Дендеберя. А художнім керівником місцевої самодіяльності стала Ніна Анохіна. Вона теж живе у Кобеляках і в Кунівку їй доводиться їздити. Але п’ять кілометрів — хіба це відстань для людей, які опікуються культурою не лише в силу професійних обов’язків.
Сергій Дендеберя одразу відновив роботу дискотеки для молоді. Тепер вона проводиться двічі на тиждень. До клубу потяглася молодь. І ось вже й самодіяльний хор розпочав свої репетиції. Кунівські жінки завжди славилися своїми голосами. А Ніна Анохіна допомогла їм розкритися. Дебют новоствореного хору відбувся під час святкування Дня села. У клубі того дня був аншлаг, артистів вітали овацією. Зараз хор складається в основному із молоді. Але очікується, що до виступів повернуться і ветерани аматорської сцени.
Сільські депутати підтримали ініціативу художньої самодіяльності. Вони виділили гроші на ремонт даху та електрообладнання. Сільський голова говорить: «Мені вже зараз здається, що наші співають не гірше білицьких «Чебреців». А ось ще як ветерани городи приберуть та заспівають!» Посадовець завірив, що виконком і депутати й надалі підтримуватимуть розвиток культури в селі.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 серпня 2011, 13:56 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації