Вхід | Реєстрація

«Одне село — одна сім’я!»

«Одне село — одна сім’я!»
14-го серпня у селі Пологи відсвяткували День села. Свято вийшло по-справжньому теплим і родинним.
У такому селі, як Пологи, подібні свята проходять по-особливому. Коли село маленьке і всі навколо одне одного знають з малечку, то і День села стає для цих людей не просто святом, а днем народження для усієї великої сільської родини. 14-го серпня уся ця родина зібралася разом, щоб у такій сімейній атмосфері відзначити День села Пологи.
Якщо вважати, що усі жителі — то одна сім’я, виходить, що село — один великий дім. Тому, як і годиться, усіх — і місцевих жителів і гостей — спочатку привітала господиня села — сільський голова Любов Козка.
Як і буває у великій родині, за рік траплялося багато подій — і веселих, і сумних. Тому, як і годиться, на святі згадали добрим словом тих, хто за цей рік покинув громаду і пішов за межу вічності. Після згадок сумних були згадки веселі та радісні. Адже що може бути радіснішого, ніж поява на світ нової людини? Минулого року населення Поліг поповнилося десятком маленьких мешканців. Із цим щасливим поповненням ведучі свята привітали і молодих батьків, і новоявлених дідусів та бабусь.
Звичайно ж, за рік у великій сім’ї не могло обійтися без весілля. От і у Пологах за цей час утворилося вісім молодих сімей. А це — вірна запорука того, що наступного року у селі обов’язково буде чергове збільшення населення.
Привітали на святі не лише тих, хто народився цього року. А й різних — маленьких і великих — ювілярів. І тих, кому виповнилося 5 чи 10, і тих, кому стукнуло 80 чи 90.
Згадуючи сумні та радісні події, ведучі не забували перераховувати і усе те, чим село жило цілий рік. Так у Пологах за минулий рік заклали сквер Пам’яті, відремонтували клуб, освятили село, заклали стадіон. Зробили іще багато для того, щоб село за рік стало кращим, зеленішим та охайнішим. А ще місцевим організаторам вдалося відновити легендарний пологівський хор-ланку. Це одразу ж і продемонстрували гостям. Хор вийшов і заспівав душевно і красиво. Так, як уміють лише у маленьких українських селах.
Після гарної пісні рядами гостей свята рознесли смачнючий коровай. А ще — кожному присутньому вручили освячені «маковейчики» — пучечки з маком, які будуть оберегом для кожного жителі Поліг. Аж до наступного Дня села. Яке обов’язково буде таким же теплим і родинним.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації