Вхід | Реєстрація

«Хочемо показати молоде обличчя Кобеляччини…»

У двадцятому номері «ЕХО» вже говорилось про спільні плани районної влади та громадської організації «Літератор» випустити книгу поетів та письменників Кобеляччини. Днями голова цього клубу Леонід Митько повідомив, що збір творів продовжено до першого вересня.
Нагадаємо, що з червня розпочався збір творів літераторів Кобеляцького краю. Було вирішено не випускати маленькі збірнички, а випустити повноцінну книгу. Уже організовано спеціальну експертну комісію, яку очолює Григорій Журавель. Кожен бажаючий літератор має можливість подати на її розгляд десять найкращих своїх творів. До них потрібно подати автобіографію та фото. Усі твори збираються у районній бібліотеці. Найкращі увійдуть до збірника. Планується видати книгу в трьох частинах: наше минуле, теперішнє і майбутнє. Тираж книги 500 екземплярів обсягом 200–250 сторінок. Зрозуміло, що все помістити до збірки не вдасться. Для того, щоб оцінювання творів було більш об’єктивним, до експертної ради буде залучено широке коло читачів. Чим більше думок та людей братиме участь у обговоренні, тим більш об’єктивним буде рішення.
— До бібліотеки свої твори подали вже 32 літератори. Більшість з них із Кобеляцького району, та є й з Полтави, хоча родом з Кобеляк, — каже директор районної бібліотеки Галина Мосієнко. — В основному, подали на розгляд поезію, хоча є й проза. Я думаю, із цих 32 людей у кожного знайдеться хоча б по п’ять достойних творів. Тому в них є всі шанси потрапити до книги.
— Члени спілки «Літератор» проявили неабияку активність, — каже Леонід Митько. — Хоча двері відкриті перед усіма. Як тільки керівництво району виділить кошти, відразу почнуть друкувати книгу. Хоча книгодрукування на сьогодні дуже дорога справа, і я навіть не уявляю, скільки потрібно грошей. Спонсорів ще немає, та керівництво району запевнило, що вони будуть. А друкуватись плануємо у нашій кобеляцькій типографії. Будемо підтримувати нашого виробника (сміється — авт). Хотілося б, щоб такі видання були щорічними. Тим більше, що ми не спимо. Якщо для прикладу, обласна спілка письменників нараховує 37 чоловік, то наша нараховує вже 23. Ми постійно зустрічаємось, проводимо творчі вечори, презентації книг та просто ділимось власною творчістю та досвідом. Дуже тішить, що до нас приєднуються і молоді автори. Маємо надію, що молодь проявить більшу активність і подасть свої твори для книги. Адже хочеться показати перш за все молоде обличчя Кобеляцького краю.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 серпня 2011, 16:18 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації