Вхід | Реєстрація

«По адміністрації ходив рецидивіст!»

«По адміністрації ходив рецидивіст!»
На черговій апаратній нараді службовцям Новосанжарської райдержадміністрації нагадали: кабінети установи треба зачиняти, а до відвідувачів  уважно придивлятися.
На початку апаратної присутнім повідомили, що у районі триває боротьба із амброзією. Так шість сільських рад вже прозвітували про успішне закінчення цієї боротьби. У інших роботи по винищенню небезпечного бур’яну тривають. У деяких, слід зауважити, не дуже інтенсивно. Голова райдержадміністрації вкотре покритикував Великокобелячківського сільського голову Івана Царенка:
— Ми заїздили у село. Навколо пам’ятника амброзія обкошена, а далі, за парканом, її ціле море. І сільський голова по ньому «пливе», розгрібаючи руками!
Після критичного зауваження Сергій Шовкопляс пообіцяв, що представники влади об’їдуть сільські ради і на власні очі подивляться на наслідки «війни» із амброзією.
Далі на трибуну піднялась начальник служби у справах дітей Тетяна Медвєдєва. Вона розповіла про хід реалізації районної програми захисту дітей. Зокрема згадала, що у районі налічується два дитячих будинки сімейного типу та дві прийомні сім’ї. Незабаром однією прийомною сім’єю має стати більше.
Розповіла Тетяна Всеволодівна і про проблеми багатодітних сімей. З одного боку, багато дітей — це добре. З іншого — цих дітей потрібно одягти, взути, нагодувати та відправити до школи (дитсадка). Із цим батьки справляються не завжди. Так у Нехворощі  маму однієї багатодітної родини нібито хочуть представити до присвоєння званням «Мати-героїня». У той же час у цій сім’ї діти не мають необхідного: одягу, шкільного приладдя; родина живе у не надто гарних побутових умовах.
— Їх батько нам говорить, що завдання батьків — лише народити дитину, а поставити її на ноги має держава! — пояснила Тетяна Медвєдєва.
Після бурхливого обговорення питання захисту дітей слово знову взяв Сергій Шовкопляс, який приголомшив деяких присутніх у залі заявою наступного змісту:
— А ви знаєте, що у четвер коридорами райдержадміністрації ходив крадій-рецидивіст?! — поцікавився Сергій Миколайович. — Чоловік із 37-річним стажем перебування за ґратами спокійно зайшов у приміщення, пройшов першим і другим поверхом. А у нас половина кабінетів навстіж відчинена! Це добре, що він просто обійшов усе, а потім прийшов і, ніби хизуючись, порадив: «Треба кабінети зачиняти!».
Крадій-рецидивіст приходив до райдержадміністрації прохати… призначення пенсії. Чоловік дійсно 37 років провів за ґратами, нещодавно вийшов на волю і тепер не знає, як на ній жити.
— Я з ним зустрічався, — розповів із місця всезнаючий новосанжарський мер Андрій Река, — дав йому 100 гривень — усе, чим міг допомогти. Так він каже, що сумує за в’язницею і хоче туди повернутися. Там йому було добре, там годували, він там картини малював…
Закриваючи тему відвідин рецидивістом райдержадміністрації, Сергій Шовкопляс попрохав колег та підлеглих бути уважнішими на робочих місцях, зачиняти кабінети і уважно придивлятися, хто саме переступає поріг адміністративного будинку.
Уже традиційно на апаратній нараді доповідав начальник новосанжарської філії ВАТ «Укртелеком» Михайло Забрудський. Він повідомив, що на радіофікацію Драбинівки вже пішло 300 кілограмів дроту із тонни, закупленої для усього району.
— Так ви що, увесь дріт плануєте на Драбинівку пустити? — здивувався Сергій Шовкопляс. — А як же інші села?
— Ми планували максимально провести радіо у Драбинівку,  — пояснив Забрудський. — Але якщо так, то ми доробимо ту частину села, що вже розпочали, і перейдемо на інші.
Завершуючи обговорення цього питання, голова РДА наголосив: головне — не якнайшвидше використати закуплений кабель, а найбільш раціонально розділити його між тими селами, у яких проблема «неграючого» радіо стоїть найбільш гостро.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 вересня 2011, 09:13 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації