Вхід | Реєстрація

Податкова інформує

З 14 серпня в Україні набрав чинності закон, що дозволяє подавати електронні документи для державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців
Однак повністю відмовитися від паперових документів не вдасться.Зокрема, вводиться електронна державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також подача запитів на отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців в електронному вигляді. При подачі електронних документів буде задіяно електронний підпис. Його потрібно отримувати і щорічно оновлювати шляхом особистого візиту до реєстраторів. Бізнесмену, який відкриває підприємство, обов’язково доведеться ходити до податкової інспекції, органів статистики та Пенсійного фонду. У тексті закону прописана і норма, згідно з якою зміни до реєстраційних документів вносяться виключно в колишньому, “паперовому” порядку. Всю необхідну інформацію, що стосується електронного формату документів (на основі відкритого стандарту XML), а також програм формування та подання документів, необхідних підприємцям для проведення реєстрації, можна знайти в безкоштовному доступі на офіційному сайті Держкомпідприємництва.

Порядок сплати екологічного податку 
Податковим кодексом України  передбачено,  що  платниками екологічного податку є суб’єкти господарювання, юридичні особи, що не провадять господарську (підприємницьку) діяльність, бюджетні установи, громадські та інші підприємства, установи та організації, постійні представництва нерезидентів, включаючи тих, які виконують агентські (представницькі) функції стосовно таких нерезидентів або їх засновників, під час провадження діяльності яких на території України і в межах її континентального шельфу  здійснюються: викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення; скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти; розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах, крім розміщення окремих видів відходів як вторинної сировини. Не є платниками податку за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах суб’єкти господарювання, які мають ліцензію на збирання і заготівлю відходів як вторинної сировини, провадять статутну діяльність із збирання і заготівлі таких відходів, що розміщуються на власних територіях (об’єктах), та надають послуги у цій сфері (п.240.5. ст.240 ПКУ).

Програма для подачі звітності в електронному вигляді вказує на помилки
Для подачі звітності в електронному вигляді потрібно здійснити установку на своєму робочому місці програмного забезпечення для формування податкових документів в електронному вигляді і засобу шифрування (накладення на сформований звітний документ підписів і печатки). А також створити податковий документ в електронному вигляді відповідно до затвердженого формату за допомогою встановленого і при необхідності оновленого програмного забезпечення. При цьому програмне забезпечення “підказує” бухгалтерові про помилки, виявлені в автоматичному режимі. В результаті платник їх виправляє і не витрачає час і кошти на уточнюючі звіти і штрафи, пов’язані з арифметичними помилками.

Автор: Підрозділ інформатизації процесів оподаткування


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 вересня 2011, 10:01 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації