Вхід | Реєстрація

Зміни в єдиному соціальному страхуванні

6 серпня 2011 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України», згідно якого фізичні особи-суб’єкти підприємницької діяльності, які обрали спрощену систему оподаткування, та члени сімей цих осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. Для підтвердження такого статусу необхідно надати копію пенсійного посвідчення або довідку про отримання соціальної допомоги.
Враховуючи наведене, а також те, що страховий стаж особам для призначення пенсії обчислюється в місяцях, вищезазначені платники починаючи з серпня 2011 року, не мають обов’язку щодо сплати єдиного внеску у розмірі не менше мінімального страхового внеску.
Крім того, фінансові санкції (штраф, пеня) та адміністративні стягнення, а також примусові стягнення органами виконавчої служби за несвоєчасну сплату внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до фізичних осіб-суб’єктів підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування, не застосовуються.
Розмір єдиного соціального внеску для приватних підприємців (крім пенсіонерів за віком та інвалідів) платників єдиного та фіксованого податку, сплата, не менша 34,7 % від мінімальної заробітної плати. Щомісячно потрібно сплатити суму, не меншу за мінімальний страховий внесок:
з 1 січня — 326,58 грн.;
з 1 квітня — 333,12 грн.;
з 1 жовтня — 341,80 грн.;
з 1 грудня — 348,39 грн.
Термін сплати — не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним. Сплата єдиного внеску відбувається шляхом перерахування коштів на рахунок управління ПФУ в Кобеляцькому районі № 37193076001608 МФО 831019. За підсумками 2011 року необхідно подати звіт до 1 квітня 2012 року, попередньо розрахувавшись по зобов’язаннях, що виникли в звітному періоді. Водночас нагадуємо, що 31.08.2011 року о 10-ій годині відбудеться семінар щодо нової місячної звітності до Пенсійного фонду.

Автор: Сергій Вальцев, головний спеціаліст відділу надходження платежів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 вересня 2011, 12:31 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації