Вхід | Реєстрація

Супервольова перемога «Колоса»

Супервольова перемога «Колоса»
У неділю кобеляцькі футболісти у надважкому і драматичному поєдинку здолали одного з лідерів чемпіонату Полтавщини ФК «Пирятин».
Стартовий склад «Колоса» був такий: Сергій Варич, Владислав Філіпов, Серігй Лупінос, Роман Смірнов, Євген Волочай, Дмитро Немченко, Віталій Пищита, Сергій Данільченко, Едуард Гулардава, Іван Редчиць, Олег Бажан.
Здавалось, усе, включаючи арбітра матчу, того дня було проти кобелячан. Уже на другій хвилині гри суддя «поставив» пенальті у ворота «Колоса». Численні глядачі вибухнули обуренням, але суддя свого рішення не змінив, а гравець «Пирятина» забив гол з одинадцятиметрової позначки. Такий початок матчу абсолютно не засмутив кобелячан, і вони, швидко оговтавшись після пропущеного голу, пішли в атаку на ворота суперників.
Гра кобеляцького «Колоса» приємно вражала. Без сумніву, це був один із найкращих матчів, проведених нашими футболістами у цьому сезоні. Цілком можливо, що це стало результатом змін у схемі розташування гравців у кобеляцькій команді. Так один із небагатьох «легіонерів» супердосвідчений Сергій Лупінос грав на позиції центрального захисника, а Іван Редчиць виконував функції нападника. Сергій надійно закрив підступи до свого карного майданчика, а Іван невтомно атакував чужі ворота.
Через кілька хвилин після пропущеного голу правий «хав» кобелячан Гулардава отримав нагоду зрівняти рахунок. Але не скористався нею. І, як це часто буває, не забивши, «колосяни» знову пропустили. Не минуло й половини тайму, а господарі «горіли» — 0:2.
Але малюнок гри не змінився й після цього. «Колосяни» вперто продовжували тиснути одного із лідерів чемпіонату області. І таки забили свій гол у «роздягальню». Це зробив Віталій Пищита. Пирятинці «сфолили» на ньому на підступах до свого карного майданчика. Суддя призначив штрафний, який взявся виконувати сам Віталій і зробив це бездоганно. М’яч після його потужного удару ледве не порвав сітку воріт «пирятинців». Другий тайм теж почався з атак кобелячан. На перших хвилинах гри вони отримали право на кутовий удар. Бажан подає. Гості знову вибивають м’яч на кутовий. Олег повторює, «снаряд» летить на дальню штангу, а там Євген Волочай грає на випередження і головою відправляє «шкіряного» у дев’ятку. Після цього стався інцидент із видаленням з поля Олега Бажана. У першому таймі форвард отримав «гірчичника» за поради арбітру, а в другому відмахнувся від суперника, котрий перед цим сфолив на ньому. Присутній на матчі в якості вболівальника колишній начальник Кобеляцького райвідділу міліції Сергій Хряпа так прокоментував епізод із видаленням: «Ох і нам’яв би я вуха цьому футболісту. Він начудив і відпочиває, а хлопці за нього «пихтітимуть». Пізніше стало відомо, що після матчу Бажан вибачився перед партерами по команді, але від фінансових санкцій це його не врятувало.
Між тим хлопці «пихтіли», вже навіть глядачі між собою перемовлялось: «Нам би «нічейку» скатати». А «колосяни» йшли і йшли в атаку. Гарний момент марнує Гулардава, постійно тримає у напрузі захист суперників двохжильний Редчиць. А коли до закінчення гри залишається дві хвилини, настає розв’язка. Кобелячани атакують, в центі поля падає Микола Калюжний, який вийшов на заміну, але м’яча підхоплює Сергій Данільченко. Він наблизився до карного майданчика і з метрів двадцятип’яти невідпорно пробив у дев’ятку. Стадіон вибухнув овацією. Глядачі стоячи вітали кобеляцьких гравців.
Якщо «Колос» і надалі гратиме настільки потужно і самовіддано… То на стадіон таки варто ходити — при будь-якому результаті позитивні емоції гарантовані.
До речі, свій наступний матч, який відбудеться 4 вересня, «Колос» знову проводить у Кобеляках. Суперник — полтавська «Молодь»

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 вересня 2011, 12:12 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації