Вхід | Реєстрація

У Сокілці ловили «рибу» та грали у футбол

У Сокілці ловили «рибу» та грали у футбол
Традиційний День села у Лівобережній Сокілці пройшов весело і з розмахом.
Один із організаторів свята Олександр Литвиненко того дня буквально «розривався» між «красивими та розумними». Він встигав і юшку варити, і за футбольним турніром слідкувати, й інші організаційні моменти вирішувати. Щоправда, в результаті юшка вийшла трішки пересоленою. Зате все інше вдалося на славу, та й юшку все одно нахвалювали і з’їли всю. Адже людей на святі було багато, кожному хотілось і шашличка та рибної юшки скуштувати, і  спортивні розваги подивитись, і самим потанцювати.
Як розповів вільховатський сільський голова Володимир Скляренко, День села у Лівобережній Сокілці відзначається вже втретє, з кожним роком свято стає все веселішим і масштабнішим. Взагалі, за словами очільника сільради, це село поволі оживає. Не в останню чергу це пов’язано із появою в Сокілці агрофірми «Славутич». Її директор Микола Бондаренко платить селянам ледве не найвищу в Кобеляцькому районі орендну плату. За пай розміром 2,75 гектара він видає 900 кг зерна, у відповідному еквіваленті це становить 12 %. Також орендар організував у селі цех по виготовленню дерев’яних піддонів. Адже «Славутич» на Херсонщині обробляє кілька сотень гектарів садків. Цю агрофірму колись порекомендував тодішній голова РДА Олег Решетило. Скляренко з’їздив на «розвідку» в Херсонську область, подивився, як Бондаренко господарює, і запросив його на Кобеляччину. І не жалкує про це. Здається, власники паїв також.
На сокільському святі найочікуванішими гостями стали світлогірські спортсмени. Вони і у футбол грали, і в спортивних конкурсах найактивнішу учать взяли. Щоправда, гості повели себе не зовсім по-джентельменськи: взяли та й повигравали футбольний турнір та інші змагання.
Не довелось нудьгувати й тим, хто не надто захоплюється спортом. Уже зранку на майданчику посеред села грала музика. Музиканти й ведучі свята Олександр та Ірина Круглі намагались задовольнити музичні уподобання всіх без винятку соколян — і молодих, і тих, хто дожив до більш поважного віку. До речі, саме вони, ветерани, відкрили танцювальний марафон. Перишими в танок пустилися семидесятирічні Уляна Лісна та Віра Рябець, а вже далі на майданчик вийшли молодші.
Під час спортивних змагань загальну увагу привернув конкурс під назвою «Риболов». У ньому потрібно було за допомогою вудки, на якій замість гачка прикріпили гумове кільце, «виловити» кілька пляшок. Соколяни, як запеклі рибалки, гаряче вболівали за учасників цього конкурсу. І щиро вітали свого земляка Юрія Бондаренка, який в ньому переміг. «Та воно й понятно, Юра ж знатний рибак, колись сорокакілограмового сома піймав,» — говорили люди.
До глибокої ночі гуляли соколяни. Добре попрацювавши влітку, вони заслужили таке свято.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 вересня 2011, 12:46 | Кобеляки |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації