Вхід | Реєстрація

Крадіжки на цвинтарі

Кладовище завжди вважалось серед українців особливим, сакральним місцем. Та для сучасних «хахлів» навіть місце поховання перестало бути святим.
У Кобеляцькому райвідділі внутрішніх справ відзначають, що за останні 2–3 місяці різко зросла кількість такого виду злочинів, як крадіжки: « Крадуть усе — від курей до діамантів», — розповів начальник міліції Микола Подобрий. Крадіжки здійснюють як банальні п’янички, котрим потрібні гроші для того, щоб похмелитися, так і заїжджі гастролери, які віртуозно «обчищають» квартири та будинки. Із 270 злочинів зафіксованих в Коблеяцькому районі із початку року, 163 — саме крадіжки. У зв’язку з цим правоохоронці звертаються до населення з проханням виявляти пильність та обережність. Адже ті благословенні часи, коли сільські хати не закривали на замок, а просто ставили під двері віник, уже давно відійшли в минуле. Отакі віники зараз стають лише додатковою приманкою для злодіїв. А вони, особливо ті, що належать до ромської національності, встигають за 2–3 хвилини винести з хати гроші та всі більш-менш цінні речі.
На жаль, красти почали не лише із будинків та квартир, а й з кладовищ. За останні 2 місяці зафіксовані 3 подібних випадки.
Спочатку до райвідділу звернувся житель Кобеляк, родич якого похований в Чорбівці. Він повідомив, що з їх могили викрали металеву огорожу. Під час перевірки було встановлено, що крадіжку вчинив житель Чорбівки, громадянин К., 1971 року народження. Він приїхав на кладовище на власній бричці і за два рази перевіз огорожу до себе додому. Причина крадіжки банальна — чоловік не мав грошей для того, щоб випити. Йому вже пред’явлено звинувачення за статтею 185 К. К. Ураїни.
У серпні в міліцію звернулась інша мешканка Кобеляк. У неї виникла схожа ситуація. З могили родичів поцупили металеву хвіртку. Злодюжкою також виявився п’яничка, 52-річний житель райцентру. Вкрадений виріб він розбив на шматки і здав як металобрухт. Щоправда, частину хвіртки знайшли у нього вдома.
19 серпня із аналогічної заявою до міліції звернулась мешканка Дніпропетровська. Злодій зняв 10 метрів чавунної огорожі з могили її родичів. У цьому випадку злочини вчинив зовсім молодий 20-річний хлопець. Він не  алкоголік, але, як кажуть в народі, «не дружить з головою». Проти нього теж порушена кримінальна справа.
Санкція ст..185 ч. 1 К. К. України передбачає покарання у вигляді штрафу 850 грн., або 2 роки виправних робіт, або позбавлення волі на 3 роки.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 вересня 2011, 15:12 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації