Вхід | Реєстрація

«Це — не люки! Це загроза для людей!»

«Це — не люки! Це загроза для людей!»
Селищний голова Андрій Река переконаний: відсутність нормальних люків несе справжню загрозу життю і здоров’ю новосанжарців.
Про незакриті люки у Кобеляках наш тижневик уже писав. Тепер ця тема стала актуальною і для Нових Санжар. Так на черговій апаратній нараді Андрій Река навіть назвав конкретні цифри: у селищі налічується 16 ям, не накритих люками. Чотири таких незакритих ями належать зв’язківцям, начальнику яких — Михайлу Забрудському — селищний голова і запропонував накрити ці ями нормальними залізними люками. А не щитами із дощок чи бетонними плитами, якими часто люки замінюють.
— Ми то покладемо. Так їх же крадуть! — резонно зауважив Михайло Забрудський. І був цілком правий.
Хоча Андрію Реці такий аргумент переконливим не видався.
— А ви зробіть так, щоб не крали! — зауважив він у відповідь.
Після закінчення апаратної наради журналіст «ЕХО» разом із селищним головою проїхались Новими Санжарами і подивились — де, як і чим накривають вищезазначені ями.
— Власників у них три, — розповідає дорогою Андрій Река, — це селищний комунгосп, зв’язківці та філія «Полтававодоканалу». Зрозуміло, що металеві люки часто крадуть, тоді ями закривають чимось іншим. Але це «інше» — не завжди безпечне для пішоходів та водіїв. Це — не «люки»! Це загроза для людей!
Тим часом «Шкода» мера гальмує біля одного з таких типових люків. Отвір у землі закритий звичайним щитом, збитим із нетовстих дощок. Андрій Река легко прибирає щит із ями і відкладає у бік. Цю ж саму процедуру може із легкістю повторити будь-який дорослий, чи навіть (не дай, Боже, звісно) дитина. Тоді стає незрозумілим, від чого страхує такий ось «люк». Від випадкового падіння у яму — можливо. А від свідомого проникнення?
Їдемо Новими Санжарами далі. То тут, то там бачимо люки. Тобто справжні, металеві, люки складають лише половину з того, що показує журналістові мер. У половині випадків отвори у землі закриті тими ж таки дерев’яними щитами чи шматками бетонних плит. Підняти таку плиту, звичайно, важче, ніж дерев’яний щит. Але існує більша вірогідність натрапити на такий «люк» у темряві.
— За нього і пішохід може зачепитися, і машиною можна врізатися, — коментує Андрій Река, — А вони поклали такий камінь і не подумали про здоров’я та життя людей!
Насправді альтернатива традиційним  металевим  каналізаційним люкам існує. Адже їх можна замінити аналогічними за виглядом та формою пластиковими люками. Але, по-перше, вони не так дешево коштують, а по-друге, де гарантія, що спритні мешканці селища не вкрадуть і їх?

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 вересня 2011, 18:24 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації