Вхід | Реєстрація

З бідністю кременчуцьких чиновників покінчено

З бідністю кременчуцьких чиновників покінчено
Економічна криза меру та його заступникам уже не загрожує.
Головні особи міськвиконкому – міський голова Олег Бабаєв та його команда – вісім чиновників - надалі отримуватимуть більше преміальних. Їх розмір підвищать до 80 відсотків, проти звичайних 50.
Рішення “Про умови оплати праці міського голови, секретаря міської ради, першого заступника, заступників міського голови й керуючих справами виконкому” прийнято депутатами міської ради без зауважень та заперечень.
Контролювати виконання прийнятого рішення має перший заступник міського голови Андрій Погрібний і депутатська комісія з питань бюджету та фінансів.
Звісно, утриматися від запитання: чому у часи кризи приймається таке рішення ЗМІ не могли.
“Цей документ стосується підвищення заробітної плати до мінімального рівня, бо сьогодні у них всіх мінімальна зарплата”, - так відповідає на запитання: чому і за що обранці кременчужан підвищують рівень премій керівникам міста - депутат міськради, бютівець Михайло Гуртовий.
Але тут теж є питання – як можна за рахунок премій підвищувати мінімалку? “Саме так – за рахунок премій. Хоча нині йдеться про вільний залишок коштів”, - пояснює наміри покращити життя чиновникам міськвиконкому за кошти бюджету співрозмовник.
Втім, це не одна точка зору – чому саме керівник міста підвищують собі заробітні плати, коли по всій країні зарплати істотно не підвищуються.
Тут є й інше, говорить другий співрозмовник газети. Він представник тієї ж міської керівної еліти і просить не оприлюднювати його прізвища в газеті.
Тож версія така. По-перше, йдеться про наміри керівників міста зрівнятися у зарплатах з керівниками підлеглих їм комунальних підприємств.
Так, якщо у віце-мера Валерія Медведовського нинішня зарплата складає 70 тисяч гривень на рік, то заробітна плата керівника КП “Кременчукводоканал” – посада, з якої він прийшов у мерію, - була вдвічі більшою.
Так само і заробітна плата віце-мера з гуманітарних питань Віктора Калашника, який до рішення сесії отримував стільки, як і окремі головні лікарі міських лікарень.
Однак після прийнятого рішення все зміниться. Звісно, зарплату керівників комунальних підприємств, яку ті отримують від кременчужан, ніхто не зменшуватиме, але фінансовий стан самого мера і його заступників покращиться.
До речі, міський голова Олег Бабаєв сьогодні теж отримує далеко не рекордну суму грошей – усього вісім тисяч гривень на місяць.
У підвищенні зарплати першим дев’ятьом чиновникам Кременчука є й інші плюси. Після цього рішення зарплату зможуть підняти і керівникам Крюківського та Автозаводського районів. В останньому це вже намагалися зробити, але через негативне ставлення самих районних депутатів від такого відмовилися. Нині ж звісно дуже “малу” зарплату перекриють немалими преміальними. І звісно, хоча і в меншій пропорції отримають підвищення заробітної плати пересічні фахівці самої мерії, які працюють - рахують, пишуть, набирають проекти та готують відповіді на скарги громадян.

Автор: Олександр Курилов, www.rkr.in.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 вересня 2011, 14:47 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації