Більше тонни свинини (7 свиней) піде на приготування 33 страв.
Для приготування використають лише м'ясо свиней миргородської рябої породи, яке фахівці вважають одним із найсмачніших.
Рано вранці, до початку основної програми, забій свиней проводитимуть 5 команд професійних різників, які продемонструють різні техніки, поширені в Україні.
Свіже м'ясо, вушка, хвостики, печінка відразу буде йти в справу. Всі страви готуються на відкритому вогні.
У програмі свята, яке триватиме один день: гонки миргородських поросят, майстер класи з приготування домашніх ковбас, дегустація 33 страв зі свинини, розважальна програма, конкурси.
На 3 гектарах у центральній частині Миргорода на березі річки Хорол буде розкладено 11 мангалів і багать, на яких будуть смажитися, варитися, коптитися: юшки, стейки, котлети, ковбаси, шашлики, поросята на рожні.
Свято їжі не обійдеться без домашнього квасу, хліба, пива, узвару і козацького кулешу від Миргородського козацького полку.
Вартість участі у Святі миргородської свині 150 грн - кожен учасник отримує 20 жетонів-поросят, які зможе обміняти на страви та сувеніри на фестивалі.