Кобеляцький цукровий завод планує розпочати сезон цукроваріння із 15 вересня. Але вже зараз на підприємстві все готово для початку прийому сировини. По району напередодні почали поширюватись чутки ніби переробними перейшли АН нову схему роботи. Ніби завод працюватиме, приймаючи буряки «із коліс», адже в кагатній ямі вони втрачають якість.
Дані інформацію категорично заперечив директор цукрового заводу Володимир Осика. Він розповів, що ніяких принципових змін в роботі ввіреного йому підприємства не сталося. Буряки, як і раніше, складатимуть в кагатне поле, потужністю 150 тисяч тонн, а потім відправлятимуть на переробку.
Єдина відмінність у порівняні із минулим роком — це високий врожай цукрових буряків та їх краща якість. Директор повідомив, що у Глобинському районі, де буряки вже почали копати, середня врожайність становить в межах 500 центнерів з гектара. У минулому році була 220 центнерів.
Очікуваний гарний врожай повинен дати змогу дещо продовжити сезон цукроваріння. На білицькому заводі планують працювати понад три місяці. Це, безумовно, радісна новина для 800 працюючих на підприємстві. Інша приємна новина — повинен подешевшати цукор. На кобеляцькому ринку він вже дешевшає. За останній місяць ціна за мішок впала з 490 до 460 гривень.