Вхід | Реєстрація

«Радіо є. Немає прийомників!»

«Радіо є. Немає прийомників!»
На черговій апаратній нараді при голові райдержадміністрації говорили про соціальний захист населення та оздоровлення дітей. І, звичайно ж, про радіо.
Почалася апаратна нарада із приємного: керівники району привітали з Днем підприємця представників цієї галузі та вручили грамоти кращим бізнесменам району. Коли грамоту отримував один із селищних підприємців, новосанжарський мер Андрій Река не втримався від веселого коментаря:
— Та у нього туфлі коштують більше, ніж він податків заплатив!
Після цього, вже серйозно, селищний голова додав, що без підприємців центр Нових Санжар не змінився б у кращу сторону за такі короткі строки. Від імені колег усім представникам влади подякував голова спілки підприємців району Іван Руденко.
Із зведенням надзвичайних подій на трибуну піднявся начальник райвідділу МНС Юрій Шило. Зокрема, він повідомив, що у селі Старі Санжари під час пожежі у будинку його господар отримав 18 відсотків ушкодження тіла. На жаль, медики у цій ситуації нічим не змогли зарадити і чоловік наступного дня помер у лікарні.
Ще одна надзвичайна подія сталася у Нових Санжарах. 2-го вересня з вікна 4-го поверху одного з будинків по вулиці Ковалівській випав восьмирічний хлопчик. Внаслідок падіння дитина отримала чисельні забої і наразі у тяжкому стані перебуває в лікарні.
Більшу частину апаратної зайняла доповідь начальника управління праці та соціального захисту населення Наталії Гомлі. Наталія Григорівна близько десяти хвилин розповідала про роботу очолюваної нею установи. Після завершення доповіді на адресу виступаючої прозвучало кілька зауважень зі сторони президії. Зокрема, голова районної ради Володимир Левицький вкотре вимагав не лише наведення цифр, різних статистичних даних, але і проведення якогось аналізу, порівняння районних даних із обласними показниками. Також члени президії поцікавилися раптовим зростанням величини рахунків за електроенергію, які сплачує установа. Наталія Гомля пояснила, що причиною цьому — робота нового сервера, який споживає практично 3 кіловати на годину.
Заступник голови райдержадміністрації Іван Солодовник, для якого соціальна сфера є, так би мовити, профільною, запитав: що потрібно робити, аби люди не зверталися у райдержадміністрацію зі скаргами на роботу управління. Наталія Гомля на зауваження реагувала досить емоційно і на кожне слово критики давала свої пояснення. Наостанок, після чергового обміну репліками, вона пояснила Івану Солодовнику:
— Двері соціальної установи відкриті для всіх! У тому числі і для вас!
Але обговорення на цьому не закінчилось. Володимир Левицький запитав начальника управління праці, чи можна якось проконтролювати використання коштів, які батьки отримують на дітей.
— Дійсно, факти використання цих коштів не за цільовим призначенням існують, — підтвердила Наталія Гомля, — переважно, такі сім’ї належать до асоціальних. Але якими б вони не були, у них, як правило, по троє-четверо дітей, і позбавляти їх цих коштів ми не маємо жодного права!
У відповідь Володимир Левицький навів приклад Богданівки. У цьому селі сільський голова взяла функції контролю на себе. Ні, грошей у непутящих батьків вона не забирає. Але у день отримання ними допомоги вона буквально йде разом із цими батьками до магазину і контролює: чи купили все необхідне дітям, чи не витратили гроші на випивку.
Задали очільниці управління праці і питання про облаштування кімнати для бездомних. Наталія Гомля пояснила, що це питання належить до компетенції територіального центру, а не очолюваної нею установи.
Наступною на трибуну піднялась спеціаліст служби у справах дітей райдержадміністрації Людмила Прищепа. Воно розповіла про літнє оздоровлення новосанжарських дітей. Так, цього літа оздоровились 1533 дитини із 3193 дітей шкільного віку.
— Але цього року ми зіткнулися з серйозною проблемою, — розповіла доповідачка, — діти відмовлялись від оздоровлення. Пояснювалось це, перш за все, високими цінами на путівки у табори відпочинку.
Цінова політика деяких дитячих оздоровниць справді виглядає, м’яко кажучи, цікавою. Якщо 21 день перебування на морі у дитячому таборі міста Скадовськ обійшовся батькам у 2310 гривень, то аналогічний відпочинок у новосанжарському «Орлятку» коштував… 2415 грн. Ми, звичайно ж, курортне містечко, але не настільки ж!
Уже традиційним для апаратної наради було питання радіофікації сіл району. Михайло Забрудський, начальник цеху електрозв’язку, повідомив, що його працівники ведуть підготовчі роботи у Варварівці та Кустоловому. Як тільки зв’язківці отримають усі погодження, то відновлять радіо (на скільки дозволять кошти та наявний дріт) і у цих селах. Але тут на підключених абонентів очікуватиме інша проблема.
— Ніде у продажу немає радіоприймачів. Навіть наші у області не знають, де їх можна закупити, — поскаржився Михайло Забрудський, — заводи, які випускають таку техніку, в Україні є, але вони працюють лише із великими партіями.
Голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс попрохав начальника зв’язківців все ж таки ще раз зв’язатися із обласним керівництвом і таки спробувати знайти потрібні приймачі. Голова РДА висловив впевненість, що десь на обласних складах такі приймачі все ж таки є.
Знайти приймачі дійсно потрібно. Інакше вийде досить комічна ситуація. Радіо у селах номінально буде проведено, але реально слухати його буде ні з чого. Це як провести додому Інтернет, не маючи при цьому комп’ютера.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 вересня 2011, 14:34 | Нові Cанжари | Політика
1. Автор / 12 вересня 2011, 11:48
Курортне містечко тільки зі слів Реки, а якщо стане на бумазі, то Кожухаренко і всі 3тис.злупить, требаж новий джіп купувати.Що там до оздоровлення,а йому ж з району ще ж і гроші дали,депутат.
2. Бос / 12 вересня 2011, 21:51
Все кина не будет, электричество кончилось...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації