Вхід | Реєстрація

Новим Санжарам — дзвінок, Сухій Маячці — автобус

Новим Санжарам — дзвінок, Сухій Маячці — автобус
1-го вересня у всіх школах Новосанжарського району пролунав перший дзвінок.
Перший шкільний день — 1 вересня — завжди більше святковий, ніж по-справжньому навчальний. Тому і йдуть на нього, як на свято — цілими великими і дружними сім’ями. Адже привід завітати на свято Першого дзвінка знайдеться практично у кожного. У невеличких восьмитисячних Нових Санжарах до цього свята причетні майже всі. У когось у перший клас ідуть син чи донька (внук чи внучка), у когось діти йдуть у 3,7,9 чи випускний — 11 — класи. Йдуть на свято і ті, у кого немає родичів-школярів. Все одно йдуть, щоб просто подивитись на засмаглих, веселих і ошатно одягнених учнів.
Традиційно свято Першого дзвінка у Нових Санжарах відбувається на центральному селищному стадіоні, який розташований якраз поруч із Новосанжарським НВК. Спочатку трибуни спортивної арени заповнюють глядачі, а потім на бігових доріжках стадіону з’являються і головні винуватці свята — школярі. Виходять вони під пам’ятні усім шкільні вальси і вишиковуються на футбольному полі, утворюючи велику живу підкову. Особливу увагу привертають «першачки» — маленькі, дуже схвильовані та напрочуд урочисті. Вони, як маленькі курчата, туляться біля батьків і біля вчителів, які з цього дня будуть для них головними провідниками по школі. Цього року до Новосанжарського НВК прийшли 68 маленьких хлопчиків і дівчаток, які утворять три класи — «1-А», «1-Б», «1-В».
Першим учнів навчально-виховного комплексу традиційно вітає директор — Микола Решетило. До його напутніх слів та вітальних побажань приєднуються селищний голова Андрій Река, заступник начальника відділу освіти Тамара Кусайко та начальник відділення ДАІ у Новосанжарському районі Вадим Осаулко.
Як завжди, було багато теплих і приємних побажань. Учнів вітали з першим навчальним днем батьки, вчителі та друзі. Звичайно ж, дали слово і новачкам школи — першокласникам. Вони традиційно гучно та виразно прочитали у мікрофон віршики, чим викликали справжній фурор у слухачів. Аплодувати можна було хоча б тому, що ніхто із маленьких школярів не збився і не забув тексту.
Теплу зустріч «першачкам» влаштували і старожили школи — одинадцятикласники. Вони подарували меншим друзям карикатурний портрет першокласника і побажали їм швидко та без труднощів освоїтись у школі.
Апогеєм свята, як завжди, був урочистий перший дзвінок. Цього року право пройти почесне коло із дзвіночками у руках отримали першокласники Саша Шовкопляс і Катруся Канюка та одинадцятикласники Дмитро Дрига і Анастасія Брус.
Урочисті лінійки з нагоди свята пройшли у всіх школах Новосанжарщини. Особливо урочистим був перший дзвоник для учнів Сухомаячківської школи. Адже саме 1-го вересня школі передали новенький автобус «Еталон», який відтепер підвозитиме до навчального закладу школярів. Усього з обласного бюджету цього року закупили 6 шкільних автобусів, по одному з яких дісталося Новосанжарському та Кобеляцькому районам.

Фотки
зі свята

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації