Вхід | Реєстрація

«Заліз на стовп і взявся за дроти!»

«Заліз на стовп і взявся за дроти!»
На черговій апаратній нараді при голові Новосанжарської райдержадміністрації говорили про надзвичайні події, «бомжів» та перевірки КРУ.
Начальник райвідділу МНС Юрій Шило розповів присутнім про дві надзвичайні події. У першому випадку «МНСники» виїздили на пожежу — в одному з сіл внаслідок необережного спалювання стерні, згорів сінник. У іншому випадку сталася нетипова надзвичайна ситуація. До Новосанжарської центральної лікарні діставили 20-річного юнака з діагнозом «ураження струмом».
— Цей хлопець просто заліз на стовп і взявся за дроти! — пояснив Юрій Володимирович. Причини такого неоднозначного вчинку залишилися невідомими.
На другій поспіль апаратній нараді слухали начальника управління праці та соціального захисту населення Наталію Гомлю. Після нетривалої доповіді на її адресу знову прозвучала критика з боку керівників району. Так голова районної ради Володимир Левицький знову згадав про людей без визначеного місця проживання, так званих «бомжів». На минулій апаратній нараді Наталія Григорівна переконала керівників, що цими бездомними повинен займатись територіальний центр. Але, як зауважив Володимир Левицький, координація повинна йти саме від управління праці.
— Цим питанням повинен хтось займатися! — запально доводив Володимир Іванович. — Я особисто минулої зими влаштував одного такого на зиму до нехворощанської лікарні. Перед цим він зимував на пилорамі! А в нього за плечима строк за два вбивства! Він каже: «Якщо мене доведуть, я піду ще когось уб’ю!»
Наталія Гомля аргументи керівників вислуховувала, але до останнього залишалася при своїй думці. Чим неабияк розсердила голову райдержадміністрації Сергія Шовкопляса, який констатував, що з начальником управління праці їм так і не вдалося знайти спільної мови.
Далі начальник районного відділу КРУ Вадим Россоха розповів присутнім про результати перевірки контрольно-ревізійним управлінням деяких сільських рад та районних установ, серед яких, знову ж таки, було управління праці. Порушення зафіксовані скрізь, але на різну суму. А от у Великосолонцівській сільській раді ревізорам взагалі не вдалося провести перевірку. Тому що у сільській раді, за інформацією Вадима Олеговича, просто немає бухгалтерського обліку.
— Він є, але до кінця не впорядкований, — заперечила великосолонцівський сільський голова Олександра Муха. — Просто у нас із 2002-го року у сільській раді змінилися 13 бухгалтерів! І зараз на цій посаді працює молода і ще не досвідчена людина.
Голова райдержадміністрації дав розпорядження у цій ситуації розібратися. І віднайти документи, потрібні для проведення перевірки КРУ.
Наостанок поговорили про приємне. Заступник начальника управління агропромислового розвитку Людмила Співак повідомила, що у районі збирають соняшник, сою і кукурудзу. При цьому урожайність показують досить-таки високу. Так соя дає 23 ц/га, соняшник — 33,5, а кукурудза у «Чистій криниці» — 102, а подекуди і 105 центнерів з гектара. Гарні показники, навіть, як для сільськогосподарського району.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 вересня 2011, 15:31 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації