Вхід | Реєстрація

СОЛОВЕЙ: Влада підштовхує освітян до протестів

Влада в Шишаках провалила фінансування закладів освіти, чим підштовхує освітян до протестів. Так член Правління Української народної партії, Відмінник освіти України, голова Полтавської обласної організації УНП Сергій СОЛОВЕЙ прокоментував різку критичну статтю, опубліковану в шкільній газеті «Ліцеїст» Шишацької спеціалізованої школи ім.В.І.Вернадського.
У статті, зокрема, наведені показники фінансування навчальних закладів району, які були оприлюднені на сесії Шишацької  районної ради. За висновками автора, найбільша в районі школа недоотримує близько 1 млн. грн. на рік, у зв’язку з чим, уже найближчим часом школярі залишаться без харчування, школі нічим буде платити за опалення, не буде коштів на поточний і капітальний ремонт, закупівлю медикаментів, миючих засобів тощо.
Сергій СОЛОВЕЙ зауважив, що коли владу в районі очолювали представники УНП (2005-2010 рр.), подібних проблем з фінансуванням шкіл не було.
«Навчальні заклади отримували достатньо коштів для нормальної роботи. Наприклад, на ремонт шкіл, коли наші однопартійці були при владі, їх виділялося в рази більше, ніж за попередньої влади. Нинішні керівники знову урізали фінансування навчальних закладів», - говорить СОЛОВЕЙ.
«Таким ставленням до галузі влада спонукає загалом толерантних освітян до спротиву, цього року ми вже бачили вчительські страйки в Києві, - нагадує СОЛОВЕЙ. – Шишацький педагогам також уривається терпець, якщо вони в шкільній газеті, не соромлячись, називають владу «сатанинською» та обіцяють виховувати дітей так, щоб вони в майбутньому могли обрати «людську» владу».

Автор: Настя ТОПОЛЯ, прес-служба УНП


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 вересня 2011, 10:26 | Шишаки | Політика
1. Ланцюг / 5 жовтня 2011, 10:14
Оживають потроху, після переляку, соловї та наталки
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації