Вхід | Реєстрація

«Дітям забороняють займатися спортом!»

«Дітям забороняють займатися спортом!»
Напередодні Дня фізкультурника у райдержадміністрації провели розширену нараду, присвячену районному спорту.
На нараду запросили організаторів і любителів футболу, шкільних учителів фізкультури та ветеранів спорту. Спочатку керівники району відзначили кращих грамотами, а потім присутні перейшли до розгляду питань, найбільш актуальних для новосанжарського спорту сьогодні.
Задав тон присутній на зустрічі начальник обласного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Віктор Пожечевський. Він і озвучив найбільш серйозну проблему сьогоднішнього спорту не лише у районі, а й в Україні загалом.
— Дітям забороняють займатися спортом! Після тих випадків смертей у школах до медичного огляду школярів стали підходити з  надмірним перестрахуванням. І тепер майже половина учнів на уроках фізкультури може займатися лише за спеціальною програмою! — сказав Віктор Олександрович у своєму виступі. — Але ж погано учневі може стати і не на уроці фізкультури! А так ми маємо результат — 50 % школярів мають довідки!
Далі слово взяв начальник районного відділу у справах сім’ї молоді та спорту Володимир Литвиненко. Він коротко ознайомив присутніх зі спортивною ситуацією в районі, розповів про розвиток різних видів спорту — футболу, волейболу, боксу, пауерліфтингу. Наступним на трибуну вийшов начальник відділу освіти Микола Таран. Він не лише аналізував ситуацію з уроками фізкультури у школах, але і жартував.
— Гандбол — це не футбол! Тут головою треба грати! — нагадав Микола Григорович.
Але від жартів довелося повернутися до питань серйозних. Тобто, тих-таки медичних оглядів школярів.
— Проба Руфьє, яку зараз використовують наші медики, відправляє половину дітей до спеціальної групи, — продовжив Микола Таран тему, почату Віктором Пожечевським. — Але ж спецгрупа — це не лише результати проби Руфьє! Не можна ж за одним критерієм позбавляти дітей повноцінних уроків фізкультури!
Надзвичайно емоційним був виступ і керівника районного методичного об’єднання учителів фізкультури Віктора Сліпця. Він не просто прохав перейнятися проблемою недопуску дітей до уроків фізкультури, але й закликав просто-таки бити на сполох.
— У Лелюхівській школі, де я працюю, дуже показова ситуація із учнями 2-го класу, — навів приклад Віктор Миколайович. — З 11 чоловік 5 ходять до спецгрупи, 5 — до підготовчої групи і лише 1 учень — до основної! Мало того, у міністерстві освіти планують ще й відмінити оцінки на уроках фізкультури!
Після таких доволі безрадісних виступів представники районної влади — голова районної ради Володимир Левицький та голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс — спробували все ж таки закінчити зустріч на оптимістичній ноті. Вони нагадали, що ті діти, які все ж таки добираються до спортивних секцій, показують досить непогані результати. І саме тому ми маємо юного кандидата у майстри спорту з боксу Ігоря Панченка. І такого ж юного кандидата у майстри спорту із пауерліфтингу Віталія Кас’яненка. До речі, Віталій нещодавно тільки повернувся з чемпіонату світу, який проходив у Канаді. На жаль, нашому спортсмену не вдалося показати свої кращі сторони — завадило хвилювання і відсутність досвіду виступів на змаганнях такого рівня. Але юний спортсмен пообіцяв представникам влади, що наступного року обов’язково постарається виступити вдаліше і таки привезти до Нових Санжар звання майстра спорту.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 вересня 2011, 14:13 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації