Вхід | Реєстрація

На місці «вальонки» будуть магазини

На місці «вальонки» будуть магазини
Уже кілька тижнів кобелячани жваво обговорюють новобудову на вулиці Дніпропетровській.
На цій території кілька десятиліть тому розташувались адміністративні будівлі та виробничі потужності фабрики, на якій виготовляли валянки, серед кобелячан — «вальонка». З часом деякі будівлі, ті, що ціліші, розкупили і облаштували там дискотеку, магазин та офіси. Інші будинки поступово руйнувались. Кілька років тому у керівництва міськради виникла ідея створити на території «вальонки» новий ринок, на якому підприємці отримали б можливість продавати товари промислової групи. Але та ідея так і залишилась нереалізованою. Між тим, напівзруйновані будівлі кілька разів перепродувались.
Аж ось у серпні 2011 року на території колишньої фабрики розпочалось пожвавлення. Сюди постійно підвозять будівельні матеріали, працюють робітники, буквально «на очах» з’являються нові споруди. Справа в тому, що аварійні споруди придбав один із кобеляцьких підприємців. Чоловік попрохав поки що не розголошувати його прізвища, але погодився розповісти, що планує збудувати. Згідно із його задумом, на Дніпропетровській з’являться вісім нових магазинів. Половину із них планують здати в експлуатацію ще до початку зими.
Магазини повинні відповідати всім сучасним вимогам щодо комфорту як для підприємців, так і для їх клієнтів. Кожна торговельна точка матиме туалет, умивальник, не говорячи вже про освітлення та водопостачання. У кожному магазині стоятимуть індивідуальні засоби обліку, тобто, лічильники.
Питання із забезпечення торговельного комплексу теплом поки що не вирішене. Магазини опалюватимуться або газом, або дровами, для чого збудують спеціальну котельню.
Швидше за все, у новозбудованому комплексі торгуватимуть товарами промислової групи. Хоча, як зазначив забудовник, — це не є обов’язковою умовою. Торговельні площі він планує продавати і здавати в оренду.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 вересня 2011, 18:12 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації