Вхід | Реєстрація

Про державну дотацію за вирощений і проданий молодняк великої рогатої худоби в 2009 році

Постановою від 1 липня 2009 року № 650 Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2009 року № 283 «Про затвердження розмірів бюджетної дотації на 2009 рік», що дає змогу сільськогосподарським підприємствам та фізичним особам здавати відповідні документи для нарахування державної дотації за вирощений та проданий на забій і переробку суб’єктами господарювання, які мають власні (орендовані) переробні потужності, або забитий та перероблений у власних (орендованих) переробних цехах молодняк великої рогатої худоби – 1 гривня за кілограм живої ваги.
Дотації за вирощену і продану худобу надається на підставі приймальних квитанцій (форма № ПК-1 і № ПК-2), виданих сільськогосподарським підприємствам та фізичним особам у двох примірниках суб’єктами господарювання, які мають власні (орендовані) переробні потужності, на продані їм на забій худобу, облікових листів (форма № 100 (100а) худоба, яка забита та перероблена у власних (орендованих) переробних цехах сільськогосподарських підприємств.
Приймання та реєстрацію приймальних квитанцій відповідно до наказу Мінагрополітики покладено на інспекцію якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції. Її представляють в районах головні державні інспектори, які подають у встановлені терміни відомості управлінню агропромислового розвитку районної держ­адміністрації.
Для отримання дотацій за вирощену і продану худобу першого числа місяця, що настає за звітним періодом, подаються такі документи:
сільськогосподарськими підприємствами – реєстр приймальних квитанцій (облікових листів) за встановленою формою, по одному примірнику таких квитанцій (облікових листів), копія про стан тваринництва (форма № 24-сг) стосовно реалізованої на забій худоби на перше число відповідного місяця поточного року, завірена органами державної статистики, копія довідки про включення до Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України, завірена в установленому порядку, витяг з Реєстру тварин, виданий організацією, яка веде зазначений Реєстр, що підтверджує ідентифікацію та реєстрацію в установленому порядку вирощеної та проданої великої рогатої худоби, а також письмове зобов’язання сільськогосподарського підприємства повернути у місячний строк до бюджету кошти дотації за вирощену і продану худобу та птицю у разі встановлення контролюючими органами факту їх незаконного отримання або нецільового використання (у разі неповернення коштів у зазначений строк нараховується пеня у розмірі 120% річних облікової ставки Національного банку за кожний день прострочення). При цьому в разі виявлення зазначеного факту припиняється надання будь-якої державної підтримки такому сільськогосподарському підприємству протягом поточного та трьох наступних бюджетних періодів;
фізичними особами – по одному примірнику приймальних квитанцій, довідка про вирощене ними поголів’я великої рогатої худоби видана сільською, селищною, міською чи районною в місті радою, в якій зазначається ідентифікаційний номер, серія і номер паспорта проданої великої рогатої худоби та ветеринарної картки до паспорта, а також представляється паспорт і довідки про присвоєння ідентифікаційного номера фізичній особі та про відкриття рахунку в установі банку.
Сільськогосподарські підприємства, що проводять господарську діяльність з вирощування і відгодівлі худоби не за місцем їх реєстрації, подають зазначені документи за місцем провадження діяльності.
Документи, що подаються для отримання дотацій за вирощену і продану худобу та птицю до 30 листопада поточного року, приймаються в порядку черговості їх подання з урахуванням минулих місяців поточного року.
Документи, що подаються для отримання дотацій за вирощену і продану худобу та птицю з 1 грудня по 31 грудня поточного року, приймаються з 1 січня наступного року в межах доведеного помісячного обсягу асигнувань на відповідні цілі.
Дотація за молодняк великої рогатої худоби надається у разі вирощування тварин на сільськогосподарських підприємствах та у фізичних осіб не менш як протягом трьох місяців до моменту продажу на забій.
Для надання дотації за вирощену і продану худобу встановлюється така мінімальна прийнята жива маса однієї тварини:
– молодняка великої рогатої худоби – для сільськогосподарських підприємств – 390 кг, для фізичних осіб – 330 кг.
Дотація приймається в управлінні агропромислового розвитку за адресою: вулиця Жовтнева, 1а, на першому поверсі в інспекції якості та формування сільськогосподарської продукції кожного вівторка з 8-00 до 17-00 та кожної п’ятниці з 8-00 до 16-00, перерва з 12-00 до 13-00. Довідки по телефону 3-45-62.

Автор: Завідувач сектору організації виробництва продукції рослинництва і тваринництва управління агропромислового розвитку в Кобеляках Микола Горбач


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 серпня 2009, 11:53 | | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації