Вхід | Реєстрація

Обікрав кращого друга...

Обікрав кращого друга...
Солдатською дружбою, яка народжується і гартується в екстремальних умовах військової служби, абсолютна більшість чоловіків дорожить понад усе. Саме так, здавалось, було і у взаєминах двох полтавських хлопців. Повернувшись після «дембеля» у Полтаву, юнаки протягом багатьох років не просто підтримували дружні відносини, а стали, як кажуть, друзями – не розлий вода. Зважаючи на це, коли із квартири одного із них невідомі викрали дорогоцінні речі та електротехніку, то у списку перших, кого потерпілий у жодному разі не міг запідозрити у причетності до крадіжки, він вказав і свого найкращого друга.
Під час роботи по розкриттю даного злочину, оперативники Київського райвідділу міліції відразу зробили припущення, що викрасти речі могла людина, яка «вхожа» у сім’ю потерпілих. До такого висновку їх спонукала та «ювелірність», з якою працював злодій. Складалось враження, що він наперед знав, що і де лежить у квартирі - зміг знайти і забрати речі, зовсім не порушивши внутрішньої обстановки у помешканні. Непошкоджений замок на вхідних дверях та таємниче зникнення із сумочки дружини потерпілого ключів від квартири, яке сталося незадовго до крадіжки, ще більше переконало оперативників у вірності їх версії.
У ході проведення дослідчої перевірки правоохоронці з’ясували, що влітку сім’я потерпілих основну частину часу проводить у своєму дачному будинку за містом, а до квартири навідується лише зрідка. Ця обставина дещо ускладнила роботу міліціонерів, адже було неможливо встановити точну дату крадіжки. «Для того, щоб ефективно працювати по розкриттю даного злочину, - говорить начальник сектору карного розшуку Київського РВ капітан міліції Олег Горобець, - нам була потрібна хоча б найменша інформація, що могла якимось чином стосуватись крадіжки. Жодних речових доказів після себе у квартирі злодій не залишив, тому надія була лише на оперативну інформацію».
Спілкуючись із сім’єю потерпілих, міліціонери дізнались про вечірку, яка відбулась у їх заміському будиночку за декілька днів до виявлення крадіжки. Надмірна цікавість правоохоронців саме до цієї події, здивувала потерпілих: здавалось, який тут зв’язок? Однак, досвід оперативників не підвів. Під час спілкування виявилось, що «армійський друг» власника квартири, якого він разом з іншими знайомими запросив у гості, і який збирався провести у них весь вечір, несподівано для усіх залишив веселу компанію. Свій від’їзд чоловік пояснив дуже просто: мовляв, мати зателефонувала і попросила терміново приїхати.
Саме ця інформація і стала відправною точкою у розкритті цього злочину. Поспілкувавшись із матір’ю, до якої так терміново поїхав чоловік, виявилось, що своєму синові вона у той вечір взагалі не телефонувала, та й додому він приїхав лише пізно вночі. Надані молодиком пояснення про те, де і як він проводив вечір після того, як залишив вечірку, також виявились суцільною вигадкою. Зрозумівши, що його обман викрили, підозрюваний почав розповідати правоохоронцям правду.
«Ідея обікрасти свого друга виникла миттєво, коли на вечірці я залишився в кімнаті з його донькою, - говорить злодій. – Непомітно для дитини я витягнув ключі від квартири із сумки його дружини та, сказавши, що потрібно їхати додому, поїхав до квартири друга. Маючи ключ, зайшов у квартиру та спокійно забрав золото, цифровий фотоапарат, ноутбук та відеокамеру. Я часто бував у них вдома, тому прекрасно знав де і що лежить».
Викрадене майно, сумарна вартість якого складає майже тридцять тисяч гривень, наступного дня злодій за безцінь розпродав своїм знайомим.
Точні імена та адреси проживання людей, які придбали ці речі, чоловік чітко вказав оперативникам. За декілька днів усе викрадене було вилучено у «нових» власників і уже найближчим часом буде повернуто власникам справжнім. Відносно ж «друга» потерпілого порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). За вчинений злочин він може отримати до шести років позбавлення волі.

Автор: Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 вересня 2011, 15:00 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації