Вхід | Реєстрація

Зустріч з ветеранами війни

Зустріч з ветеранами війни

Напередодні 68-річниці визволення Кременчука від фашистських загарбників, 26-го вересня, голова Автозаводської районної ради Володимир Коваленко провів урочистий прийом ветеранів Великої Вітчизняної війни. У великому залі виконкому зібралися близько 30-ти учасників бойових дій та ветеранів війни. Голова райради поздоровив всіх з 440-річчям Кременчука, подякував ветеранам за їх ратний подвиг, та розповів про ту роботу, яка була проведена в Автозаводському районі в рамках проекту «Пам’ять про війну єднає» щодо вивчення бойового шляху тих військових з’єднань, які отримали почесні найменування «Кременчуцьких». Всього місто Кременчук у 1943 році визволяли більше 50-ти полків та дивізій, і лише вісьмом з них за проявлену мужність та масовий героїзм було присвоєно таке звання.

Пошукові загони 8-ми шкіл району вже кілька років вивчають їх бойовий шлях. Учні налагодили зв’язки з ветеранськими організаціями тих міст, де формувалися ці військові з’єднання. А всі вони знаходяться у Росії. Протягом травня – вересня поточного року Автозаводський райвиконком організував поїздки кременчуцьких пошуковців у ці міста, в ході яких проводилися зустрічі з ветеранами та обмін досвідом пошукової роботи, відвідувалися музеї та меморіальні комплекси. З кожного з них була привезена священна земля, яка буде поєднана з кременчуцькою під час урочистого заходу в парку Мира 28-го вересня. На цей захід очікують приїзду 18-ти почесних гостей із тих російських міст, де побували наші пошуковці.

Ветеранів привітали зі святом голова районної Ради ветеранів Олексій Зубченко та начальник Кременчуцького військового гарнізону Сергій Шкуратов. Зворушливі пісні ветеранам подарували учениці школи №24. Кожному з них були вручені подарунки - святкові продуктові набори та квіти. А наприкінці зустрічі у дворі райвиконкому вони разом сфотографувалися на пам'ять. Голова Автозаводської райради Володимир Коваленко запросив всіх на урочистості в парку Мира та святковий парад, який відбудеться 27-го вересня у Великій Кохнівці.


Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 вересня 2011, 08:51 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації