Вхід | Реєстрація

Науковець-фізик вирощував 4-метрові «дерева» коноплі

Науковець-фізик вирощував 4-метрові «дерева» коноплі
Днями працівники служби боротьби з незаконним обігом наркотиків Лубенського міськвідділу міліції виявили у домогосподарстві одного із мешканців району міні-плантацію конопель. Вилучені гігантські рослини вразили навіть досвідчених БНОНівців.
Ретельність облаштування та обробки грядок, старанне приховування рослин від сторонніх очей лише підтвердили підозру правоохоронців, що це аж ніяк не випадково вирісший бур’ян.
«Агрономом-любителем» виявився 61-річний чоловік, мешканець АР Крим. Як з’ясувалося, Сергій Миколайович (ім’я змінене - авт.) родом із Лубенщини, тож щороку навесні приїздить у ці краї доглядати невеличке домогосподарство, що залишилося йому у спадщину. Саме тут поціновувач конопель й облаштував міні-плантацію.
При спілкуванні Сергій Миколайович вражає своєю ерудованістю, освіченістю, гарною вимовою. Це й не дивно, адже за освітою він фізик, у минулому працював у науково-дослідному інституті, брав участь у різноманітних наукових розробках.
«Я палю марихуану вже понад 38 років, – говорить Сергій Миколайович, – як то кажуть, помилки молодості. За стільки років вживання, для мене це вже на рівні звички, як цигарки, кава чи чай».
На робочому столі у скромній оселі чоловіка стопки книг, серед яких наукові праці, поезія Лермонтова та Біблія. З магнітофону лунає класична музика.
Володимир Коваленко, начальник сектору БНОН Лубенського міськвідділу міліції, говорить, що під час обшуку серед книг правоохоронці знайшли й витяги та нотатки про догляд за коноплею.
Результати ретельного підходу Сергія Миколайовича до догляду за рослинами дійсно вразили міліціонерів – виявлені рослини мали стовбури діаметром у 5 міліметрів, були довжиною у 3-4 метри, з пишними гілками та міцним корінням. Коноплі буяли всередині недобудованої хати, в також серед кукурудзи. Задля маскування чоловік навіть накривав їх металевою сіткою, бо аж надто високі вродили.
Коли БНОНівці пакували вилучені 78 кущів, то у подвійний мішок вдавалося умістити щонайбільше 5-10 корчів. Окрім безпосередньо рослин, міліціонери вилучили понад 2 кілограми вже висушеної й переробленої марихуани.
Віктор Самсоненко, начальник Лубенського міськвідділу міліції повідомив: «Наразі за посів та вирощування конопель, а також за незаконне виготовлення й зберігання наркотичних засобів відносно чоловіка порушена кримінальна справа за ознаками злочинів, передбачених статтями 309 та 310 Кримінального кодексу України».
За зазначені діяння законодавець передбачив покарання у вигляді штрафу, виправних робіт, обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.
«Важко ж тепер мені доведеться без марихуани, –– зітхає Сергій Миколайович, - але що ж робити? Кримінальна відповідальність – це вже не жарти…»

Автор: Анна Одякова, ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 вересня 2011, 10:55 | Лубни | Кримінал
1. Львовна / 28 вересня 2011, 11:14
5мм диаметр??? или 5см???
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації