Вхід | Реєстрація

«Операція без анестезії!»

«Операція без анестезії!»
Традиційно зустріч розпочалася з доповіді сільського голови. Любов Козка близько півгодини розповідала присутнім про соціальну сферу села, про роботу закладів освіти та культури. І школа, і дитсадок, і сільський Будинок культури у селі працюють нормально. Але проблеми, звичайно ж, як і скрізь, у місцевої громади є.
— Ви знаєте, що Лисівка майже вимерла, а мародери її розібрали, — сумно нагадала Любов Іванівна. — Є у нас проблема із автобусним сполученням. Вранці на Полтаву можна поїхати. А ось повернутися чим? Тому наші люди на роботу в Полтаву їздять мопедами.
Згадала Любов Іванівна і про сутички на місцевій пологівській дискотеці. Але при цьому уточнила, що головними організаторами бійок, як правило, виступають гості села — із Полтави чи Головача.
— Наша місцева молодь у більшості своїй — на 99,9 % — хороша! І лише 0,01 % — погана! — переконано заявила сільський голова.
Після Любові Іванівни слово для доповіді надають директору місцевої школи, завідуючій дитсадком. І, нарешті, завідуючому ФАПом, справжньому ветерану медичної служби Миколі Оборожному. У Пологах він працює не багато, не мало… 40 років!
— Багато випадків було у моїй практиці, — поділився Микола Іванович, — тут від нас до Нових Санжар — 30 кілометрів. Тому на «швидку» не завжди можна розраховувати. Добре, що завжди допомагають або влада, або водії-любителі. І ми всіх, кого треба, у центральну лікарню відвозимо. Але я вважаю, що і зайвий виклик «швидкої» — це просто диверсія. Якщо викликати машину, щоб вам просто зробили укол, то це неправильно. Це і фельдшер на місці може зробити.
Микола Оборожний згадав у своїй доповіді і реформування медицини, яке він назвав «операцією без анестезії». На це зауваження одразу ж відповів голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс.
— А як же у війну партизанам робили операції без анестезії?! Тоді виходу іншого не було! І виживали ж люди?! — запально поцікавився чиновник, — і зараз, нехай неприємно, нехай боляче, але ці реформи потрібні, як і тоді — операції партизанам!
Микола Оборожний, вже не як медик, а як депутат районної ради, нагадав представникам влади про обіцянку замінити у селі старі електроопори. Представник філії «Полтаваобленерго» Олександр Волошин повідомив, що в Пологах вже восени планується повна реконструкція —от тоді опори і будуть змінені.
Наприкінці зустрічі Сергій Шовкопляс взяв слово для підведення підсумків. У своїй промові він, зокрема, підкреслив, що місцева сільська рада є аж надто скромною у фінансових запитах. Можливо, саме тому за останні роки з району на неї виділяли найменше коштів.
— Але ми обіцяємо цю ситуацію виправити! Та і ви ж нас смикайте — не соромтесь! — попрохав голова РДА.
Коли вже усі питання зустрічі нібито були вичерпані, у залі обурено зашуміли деякі місцеві жителі. Потім з місця піднявся літній чоловік і досить сердито поцікавився — коли ж зроблять бодай ямковий ремонт на місцевих дорогах. Його підтримала жінка з іншого кінця ряду.
— «Камази» дороги розбивають, а гроші не платять! — запально крикнула вона.
Сергій Шовкопляс спробував угамувати пристрасті і пояснив, що районний бюджет цього року на ремонт доріг у районі не дав ні копійки. А тих коштів, які прийшли з області, на Пологи просто не вистачило. Проблему з ремонтом доріг, яка цього року виникла не лише у Пологах, але і по всій країні, очільник райдержадміністрації пояснив просто і коротко — ЄВРО-2012. Усі кошти йдуть на будівництво доріг під майбутню першість Європи. І з цим нічого не поробиш. Та, незважаючи на це, наприкінці промови Сергій Миколайович таки пообіцяв місцевим жителям:
— Ми до вас дорожників пришлемо! Не знаю, коли точно, але пришлемо!

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 вересня 2011, 12:35 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації