Вхід | Реєстрація

Спалювати листя не можна, викидати в контейнер — також

Проблеми з утилізацією сміття досить часто постають перед жителями нашого міста. Кобелячан ніяк не полишає питання: що ж дозволяється викидати до сміттєвих баків і за що вони сплачують гроші?
Нині майже щодня кобелячани потрапляють під хімічну атаку. Усі ці жахи відбуваються просто на вулиці і викликані вони таким невинним, на перший погляд, явищем, як спалювання опалого листя, сміття та залишків рослин. При цьому до контейнерів викидати листя і рештки рослин не можна — тариф, який сплачує кожен житель нашого міста, «дари осені» не включає.
— Роз’яснювальна робота, яку ми проводимо з року в рік не дає позитивних результатів,— каже інспектор з благоустрою Наталія Ткаченко. — Чимало людей вважають, що на території власного двору чи саду можна робити що завгодно.
За словами інспектора, нині чи не щодня складають протоколи, де фіксуються подібні порушення. Важко сказати, чи сума штрафу у 340 гривень нікого не лякає, чи порушень фіксується надто мало, але вогнищ і сміття на вулицях не меншає. Існує ціла низка документів, які категорично забороняють спалювати у населених пунктах опале листя та інші залишки рослин. Та постає питання: що ж можна викидати до сміттєвих контейнерів?
— Легше сказати, чого не можна викидати до сміттєвих баків, — каже Наталія Ткаченко. — Це рідкі нечистоти, будівельне сміття, відходи домашньої худоби та залишки рослин і листя. Досить багато людей викидає сміття без сміттєвих пакетів. При цьому жаліючись, що біля баку неприємний запах.
Для вивозу будівельного та іншого непобутового сміття потрібно замовляти спецтранспорт. Для громадян міста тариф за один кубічний метр відходів складає 19 гривень 20 копійок. А для установ та закладів бюджетної сфери — 20 гривень 40 копійок. Вартість однієї години роботи навантажувача з причепом складає 140 гривень 90 копійок. А трактора — 79 гривень 60 копійок. А що ж робити тим, хто збирає біля своєї домівки відро-два опалого листя?
Також інспектор з благоустрою додала з приводу адресних покажчиків вулиць та номерних знаків будинків.
— Виконавчий комітет міської ради рекомендує власникам будинків, на яких відсутні адресні показники та номерні знаки, встановити чи поновити їх, — каже Наталія Ткаченко. — За порушення «Правил благоустрою» передбачена адміністративна відповідальність. Вивіски з адресними покажчиками та номерними знаками можна придбати у господарчих магазинах міста. Номерні знаки також можна нанести фарбою темного кольору та стіні будинку чи огорожі.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 вересня 2011, 13:46 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації