Вхід | Реєстрація

Алкоголь після 21:00 продавати не можна

Алкоголь після 21:00 продавати не можна
21 вересня відбулось чергове засідання міськвиконкому. Серед тридцяти чотирьох питань найбільш обговорюваним була заборона продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв у Кобеляках після 21:00.
Проект цього рішення був розроблений близько двох місяців назад. Його головна мета — боротьба з пияцтвом та порушеннями громадського порядку. Цього разу члени виконкому доповнили перелік заборон у рішенні. Відтепер вони конкретизовані. А саме: з 21 години поточної доби до 7 години ранку наступної доби продавати алкоголь не можна. Формально в першу хвилину наступної доби ця заборона знімалася. Тепер її дію продовжили. Дехто з членів виконкому пропонував продовжити обмеження з 7 години ранку до 8 або 10. Та Сергій Галушко зауважив, що не потрібно повертатися у 80-ті роки минулого століття. Мовляв, ми живемо не при Радянському Союзі.
Також планується встановити заборону продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв у тарі виробника та на винос у закладах громадського харчування. Це запроваджується для того, щоб поставити продавців у магазинах і закладах громадського харчування у одні умови. А жителі міста щоб не могли купити алкоголь у кафе, винести його на вулицю або розпити у непристосованих для цього місцях. Хоча розпиття алкогольних напоїв у громадських місцях — це вже інша відповідальність.
При розробці акту враховувався той факт, що всі заклади торгівлі починають свою роботу о 7 годині ранку. Тому в рішенні врахована ця умова і людей не позбавляють можливості придбати цей вид товару з ранку до дев’ятої години вечора. Контроль за  виконанням рішення буде вести міліція. Заборона набуде чинності з моменту офіційного оприлюднення. А це станеться орієнтовно у жовтні, про що буде офіційна інформація у нашому виданні.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 вересня 2011, 14:20 | Кобеляки | Суспільство
1. KING / 1 жовтня 2011, 09:56
Шановні члени міськвиконкому, не уподобляйтеся нашим "верховним", які випускають пачками недоумкуваті закони, гордо називаючи їх реформами. Совковськими методами дієте, товариші. Що ви хочете добитися збороною продажу алкоголю?
«Його головна мета — боротьба з пияцтвом та порушеннями громадського порядку»
А мені здається, що це просто відведення заробітків від магазинів до барів та самогонщиків. Якщо людина хоче напитися - вона нап’ється. Нажреться в барі в якомусь, купе у самогонщиків, врешті-решт купе завчасно до 21:00. І так само буде порушувати громадський порядок, якщо їй так хочеться. Чудите, товариші. Для повного щастя можете заборонити взагалі продавати алкоголь в кобеляцьких магазинах і як думаєте до чого це призведе?
Ви ж нормальні розумні люди, ви ж самі чудово розумієте чому у нас люди п’ють і як з цим боротися.
По-перше молодим людям нічим занятися. От представте що вони о 21:00 вийшли на вулицю відпочити (не рівняйте із собою, ви в такому віці, що вам краще вдома перед телевізором посидіти, мабуть). Що їм робити? Куди підти? Скажіть реально, куди в Кобеляках можна підти відпочити окрім безкінечної кількості кабаків + однієї дискотеки? Кінотеатри, боулінги, більярд, каток і ще багато-багато інших речей в Кобеляках на кожному розі! Ну куди тут пити, є ж багато інших цікавих речей!
По-друге за громадським порядком повинні слідкувати міліціонери. Для прикладу спробуйте пройдіться в Полтаві ввечері десь в центрі попиваючи пивко. Пощастить може 1 раз. А може й в перший же вечір «влетите» на штраф. Бо там регулярно ходять злі дядьки у формі.
А у нас де ці дядьки? Сидять у відділку і носа не витикають. Не так давно їх хтось напряг і вони одні вихідні пройшлися центральними вулицями міста - скільки малоліток наловили з алкоголем, ой, ой! Але ж то один раз коли напрягли. Як тільки перестали парити мізки - все, знову ні одного на вулиці не видно!
А заборонити то простіше всього. Ать-два — і тіпа проблему вирішили! Залишилося тільки на самогонщиків очі закрити.
2. Олег / 1 жовтня 2011, 13:01
2. KING пише:
«куди в Кобеляках можна підти відпочити окрім безкінечної кількості кабаків + однієї дискотеки?»

Да на том же дискаре пиво и прочее рекой льется. И пьют его как взрослые так и малолетки. Вот куда смотреть надо. А вокруг дискаря и заправки наутро одни БУЛЬБУЛЯТОРЫ валяются, так этого невидно!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації