Вхід | Реєстрація

Фільм «Санька» переміг на кінофестивалі «ПолтаваДок»

Фільм «Санька» переміг на кінофестивалі «ПолтаваДок»
У Полтавській Галереї мистецтв відбувся 2-денний кінофестиваль «ПолтаваДок». За словами організатора фестивалю Олександра Калашника, цього року робіт побільшало – надійшло 29 фільмів, з них 18 – у номінації «Мистецтво жити».
У цій номінації здобула перемогу економіст та приватний підприємець, мати двох дітей, 36-річна Юлія Мартинова. Друзі 2 роки тому подарували їй звичайну цифрову відеокамеру.
«Коли я набрала чимало відеоматеріалу, то зрозуміла, що цю інформацію треба обробити та навчитися монтувати відео» - розповіла Новинам Полтавщини Юлія Мартинова.
З березня вона пішла на курси студії «Гамер» до Олександра Калашника та навчилася правильно знімати і монтувати відео.
«Це не скільки перемога на кінофестивалі, це перш за все - перемога над самою собою», - відзначила Мартинова та додала, що ніколи не пізно навчитися займатися мистецтвом кіно.
Сам фільм - про історію виникнення полтавського конструкторського бюро «Аерокоптер» та гелікоптера «Санька». Головний герой - Олександр Запішній. Історія втілення його мрії розпочалася в Диканьці, коли маленьким хлопчиком він мріяв збудувати сходинки в небо...
«Мені хотілося, щоб мої власні діти бачили приклад цікавого фільму — документального і саме полтавського кіно», - сказала Юлія.
Усього півроку Юлія Мартиненко тримала у руках відеокамеру і зуміла вкласти душу і всю майстерність у свій перший 11-хвилинний фільм:
До речі, на закриття фестивалю завітав міський голова Олександр Мамай. Усім учасникам він вручив по 300 грн премії, а переможцям - по тисячу гривень.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 жовтня 2011, 12:43 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації