Вхід | Реєстрація

«МММ» тепер і в Інтернеті

«МММ» тепер і в Інтернеті
Для того, щоб потрапити на гачок Iнтернет-шахрая, зовсім необов’язково вести бурхливу діяльність у всесвітній мережі. Цілком достатньо мати електронну адресу. За нею авантюристи самі вас знайдуть і самі, як то кажуть, все запропонують.

Вдарили по найболючішому
Реєстрація на сайті знайомств сьогодні не примха, а, мабуть, вимога часу. Ритм життя не дозволяє сучасній людині знайти час на походи в кафе чи бібліотеки в пошуках другої половинки. Проте час в Iнтернеті проводять практично всі. То чому б не поєднати приємне з корисним? Кожен, хто реєструється на подібному ресурсі, мріє про серйозні стосунки. I коли отримує надію, то зовсім не думає про ошуканство.
Днями почула від знайомої:
— А мені ноутбук купили! Той хлопець з Iнтернету, стоматолог. Пам’ятаєш, я розповідала?
Помалу починаю згадувати, що дійсно був симпатичний стоматолог, який відписався дівчині з Кременчука з далекої Німеччини. Мовляв, сам українець, корінний киянин, але поїхав на заробітки до Берліна, там і залишився. Фото знайома теж показувала – приємний чоловік, не Джоні Депп, але для свого віку непогано зберігся. Як пояснила знайома, залицяльник сказав, що купував подарунок своїй подрузі, а в магазині була акція: 2 ноутбуки за ціною одного. От він і вирішив взяти другий для чарівної кременчужанки. Iсторія виглядала так симпатично, що в неї хотілося вірити. Проте суворі реалії не дуже сприяють носінню рожевих окулярів. Чоловік написав у листі свою домашню адресу нібито для того, щоб нова подруга не сумнівалась у серйозності намірів. Саме її дівчина і перевірила у пошуковій системі. Виявилося, що див насправді не буває. Підприємливий німець, він же – бельгієць, він же – мешканець Нью-Йорка тощо написав уже не одній дівчині. Листи були однакові, лише імена адресаток та фотографії різнилися. На сайті, де дівчата розповідали про те, як їх обдурили, дехто зізнавався, що повірив авантюристові.

І я б повірила!
Коли ми почитали листа, ледь не пустили сльозу. Треба бути гарним психологом, щоб написати настільки якісний твір. Деякими уривками ділимось і з нашими читачами та попереджаємо – не вірте жодному слову!

«…Если честно, то я не ожидал получить твой ответ. Я предпочитаю реальные знакомства, и это мой первый опыт знакомства через Интернет. Сейчас у меня много работы, и поэтому не обижайся, если я не отвечу сразу. Но я обязательно сделаю это! Расскажу немного о себе. Меня зовут Руслан и мне 39 (21.07.1972). У меня нет ни брата, ни сестры. Родился в Киеве. Закончил 11 классов и после школы я уехал в Москву. Закончил медицинский университет им. Н. И. Пирогова, стоматологический факультет. Некоторое время работал в Москве, а потом переехал в Германию, в город Берлин. В Берлине я живу уже около 6-ти лет, но по Родине скучаю до сих пор. В Киеве у меня остались родители и я стараюсь навещать их как можно чаще. Здесь, в Берлине, у меня квартира и хорошая работа. Я стоматолог. Я не женат и у меня нет детей. Пробовал знакомиться с местными девушками, но ничего из этого не получилось. Не было понимания. Поэтому и решил познакомиться с «землячкой» через сайт знакомств :) Спросишь, зачем мне это? Я хочу найти друга по переписке, который бы понимал меня, а возможно и что-то большее. Если мы захотим встретиться, то это не проблема. Часто посещаю другие страны и города как турист. Люблю читать, слушать музыку или смотреть фильмы. Уважаю любой труд и многое умею делать сам. Знаю несколько танцев. Мне захотелось узнать больше о тебе и твоем характере. Расскажешь мне об этом? Думаю, что ты общительная и романтичная девушка... Я прав? Скучаю и всегда думаю о тебе. Целую. Твой Руслан :)
P.S. Также пишу тебе мои данные, чтобы ты знала.
Massower Strasse 89 10315 Berlin, Germany. Полное имя: Ruslan Kornauh».

Ну, хіба не диво? То для чого все це? – запитали ми себе. Відповідь знайшли у тому ж Iнтернеті. Коли наївна панянка погоджується отримати подарунок, вона має надіслати залицяльнику свою адресу, телефон та повне ім’я. Потім у полі зору з’являється деяка компанія-перевізник, котра має отримати певну суму за доставку товару. Зазвичай сума не надто велика, щоб не налякати жертву, але все-таки відчутна –
200-300 грн. Далі заморський принц зникає і знайомиться з новими дівчатами під іншим, а то й тим же іменем.

Даю маленьку роботку за шалені гроші
В Iнтернеті часто можна натрапити на пропозицію високооплачуваної роботи. Будьте пильні: серйозні роботодавці чітко вказують, яку роботу вони пропонують, який працівник їм потрібен та якими знаннями і кваліфікацією він має володіти.

Ознаки вакансій-шахрайок:
– у пропозиції немає чіткої інформації про те, чим вам доведеться займатися;
– пропонують розсилати електронні листи або сортувати пошту;
– просять перевести гроші за навчання або ще за щось;
– сума заробітку становить від 1000 доларів.

На гачок Інтернет-шахраїв часто потрапляють люди, які шукають легкого заробітку. Наприклад, за звичайні кліки по сайтах пропонують шалені гроші. Це, звісно, не шахрайство в чистому вигляді, але заробити таким чином пристойну суму неможливо. Вам пообіцяють прибуток у кілька доларів за день, але фактично ваш заробіток становитиме 10-20 центів

Катя Гусєва не винна
Вважати, що вас можуть ошукати тільки з-за кордону – справа марна. Навіть у нашому місті знавців вистачає. Наприклад, дівчата, які за коштовні подарунки спілкуються на сайтах знайомств з іноземцями, даючи їм примарну надію – ті ж самі шахрайки. Так, мабуть, останньою найбільш гучною була справа липової Катерини Гусєвої. Пам’ятаєте, торік літній американський чоловік вирішив зробити коханій сюрприз і неочікувано прилетів до далекого Кременчука в пошуках красуні-нареченої, а зустрів літню жінку? Пані змогла виманити із закоханого дядька аж 7 тис. доларів. Він же не зміг встояти перед красунею з «Бригади», фотокартку якої жіночка відправила замість своєї.

Шахрайство по-нігерійськи
На жаль, шахрайство в Iнтернеті є практично безкарним. Упіймати спритного афериста в мережі майже неможливо. Одним із найбільш розповсюджених Iнтернет-шахрайств є так звані нігерійські листи (або «Схема 419», згідно з номером відповідної статті Кримінального кодексу Нігерії). «Нігерійськими» листи називаються так, бо цей вид шахрайства був винайдений у Нігерії, за що спамери цієї країни у 2005 р. навіть отримали Антинобелівську премію в області літератури. Подібні листи були популярні у 2000-х рр., проте сьогодні трансформувались і знову «полізли» до електронних скриньок. Нігерійські листи оперують дійсно грандіозними цифрами й оформлені таким чином, що комар носа не підточить. Вам, наприклад, може написати нігерійська полонянка, батько якої був жорстоко розстріляний, але встиг залишити кругленьку суму в банку. I тепер дівчина шукає допомоги в першої-ліпшої людини, щоб перевести ці гроші на її рахунок. У разі вдалої операції 40% від астрономічної суми отримує подільник. Фото полонянки додається до листа. До речі, дуже гарне фото.
А такого листа буквально днями отримав ще один наш знайомий, припустимо, з прізвищем Iванов. Далі – мовою оригінала:
«Пожалуйста, не будьте недовольны receaving этого сообщения от меня, как мы не знали друг друга, но принять мое предложение с беспокойством.
Я кузнеца Нельсона адвокат и личный адвокат Engr.PB Иванов, который был моим клиентом прежде, чем произошел инцидент, который лишил жизни моего покойного клиента, жена и единственный сын, Am связаться с вами, потому что вы нести такую же фамилию с моего покойного клиента, чтобы помочь мне восстановить thefund, сданный на хранение моего клиента.
После смерти моего покойного клиента он хранение фондов, что в (USD $13,500 млн) тринадцать тысяч пятьсот миллионов долларов, я хочу, чтобы вы помочь мне, чтобы мы могли получить этот фонд передается на ваш счет. Свяжитесь со мной, актуальна для более подробной информации с этого адреса электронной почты…».
До речі, якщо розпочати спілкування з такими товаришами, то у відповідь вам надішлють хоч і 20 листів, де будуть вказані реальні електронні та міські адреси, копії цілком достовірних документів, а на телефонний номер буде відповідати жива людина. Головне – пам’ятати: безкоштовний сир буває виключно у мишоловці. Щойно ви дасте шахраям номер вашого розрахункового рахунку, як з нього зникнуть всі кровні грошики. Що буде в подальшому з копіями ваших документів, уявити складно. Ймовірніше за все, вони стануть головними дійовими «особами» в інших шахрайствах.

Ознаки «нігерійської афери»
У листі фігурують астрономічні суми грошей, від вас вимагають персональних даних: ім’я, адресу, телефон. Адреса відправника і зворотна адреса, як правило, не співпадають. У самому листі немає жодних нагадувань про те, що вам доведеться за щось заплатити. I ще – вас обов’язково попросять дотримуватися конфіденційності.
«Як з’ясувалося, «нігерійців» ловлять всім світом, ними займаються і ФБР, й Iнтерпол, у США, наприклад, навіть розроблені програми боротьби з ними. Але чим більше спамерів ловлять, тим активніше вони діють.

Автор: Олена УСКОВА, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 жовтня 2011, 13:23 | Полтавщина | Суспільство
1. водій / 6 жовтня 2011, 19:14
Задзеленачав телефон, хороший товариш, однокласник до речі. Тут горе на всю сімью, виручай. Доця не може в контакт зайти. Коли вони приїхали, мене не те слово що шокувало, коли я на очах тої дитини побачив реальні сльози!!! Поки я сидів клацав її ноутбук, треба було чути яким гірким був той плач... о матусю рідненька. І також треба було бачити, яким щасливенрьким було те личко, коли пароль був відновленим.

Мені від усього цього робеться страшно. А вам?

Пісню пргадуєте?: "Параллизованы и скованы давно мониторами. И беспомощны с выключением электричества. Награжденные одиночеством."
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації