Вхід | Реєстрація

«Кури дохнуть! Собачки дохнуть!»

«Кури дохнуть! Собачки дохнуть!»
На черговій апаратній нараді при голові райдержадміністрації говорили про футбол і скотомогильники.
Значну частину апаратної зайняло обговорення питань, що стосувалися районного спорту. Голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс цікавився облаштуванням хокейного майданчика, питанням освітлення міні-футбольного поля та перспективами футбольної команди «Стандарт». Начальник відділу молоді та спорту Володимир Литвиненко запевнив — хокейний майданчик вирівняють і підготують до початку морозів, міні-футбольне поле незабаром обладнають ліхтарями. Стосовно «Стандарту», то Володимир Олександрович не розділив переконання голови РДА, нібито обласній команді потрібен новий тренер.
— Наші футболісти практично усі навчаються у Полтаві і просто не можуть їздити на тренування до Нових Санжар, — пояснив Володимир Литвиненко, — ми вже домовляємося із Полтавським ПЗМС, щоб проводити тренування «Стандарту» на їхній спортивній базі.
Далі на трибуну вийшла начальник управління ветеринарної медицини у Новосанжарському районі Зоя Ащеулова. Вона розповіла про районну програму боротьби зі сказом. Зокрема, повідомила, що з початку року у Новосанжарському районі жодного випадку сказу у тварин зафіксовано не було. Тоді як, до прикладу, у Кобеляцькому та Козельщинському районах трапилося по 2 випадки захворювань.
— Цього року нам довелося сімом громадянам провести щеплення від гідрофобії (у людей ця хвороба зветься не сказ) — пояснила Зоя Анатоліївна, — ми змушені це робити. Адже люди, щойно тварина їх покусала, одразу її вбивають. І ми не можемо дослідити — чи хвора та тварина була, чи ні.
Якщо із сказом у районі проблеми немає, то є недопрацювання в іншому. За словами Зої Ащеулової у сільських радах немає скотомогильників. А це значить, що померлих тварин, або просто заривають, або вивозять на звалища побутових відходів. Що є великим порушенням.
Підтримав доповідачку і селищний голова Андрій Река, який традиційно коментував майже кожне питання на апаратній.
— Кури дохнуть, собачки дохнуть — їх не можна вивозити на смітник! — зауважив мер Нових Санжар. — Це і хвороби, це і небезпечні інфекції, які потім можуть перекинутися на людей!
Присутня на апаратній драбинівський сільський голова Зоя Короленко повідомила, що на території сільської ради скотомогильник є. Щоправда, без кришки.
— Це, вважай, його немає, — резюмувала Зоя Ащеулова.
За підсумками дискусії Сергій Шовкопляс запропонував уже найближчої п’ятниці скликати засідання протиепізоотичної комісії і на ній спробувати вирішити питання скотомогильників.
На закінчення засідання голова райдержадміністрації похвалив колективи, які взяли участь у виставці з нагоди Дня селища. Особливо відзначив композицію, створену працівниками управління пенсійного фонду.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 жовтня 2011, 14:49 | Нові Cанжари | Політика
1. Саньок / 6 жовтня 2011, 22:18
"— Кури дохнуть, собачки дохнуть —...зауважив мер Нових Санжар". Якби ж то Река їм не ДОПОМАГАВ, то вони б і дохли менше!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації