Вхід | Реєстрація

Пам’яті беззахисних міліціонерів присвячується

Минулого тижня усю Україну послідовно облетіли дві резонансні новини. Перша — про вбивство двох міліціонерів під селом Кошари на Одещині. Вночі з 29-го на 30 вересня у перестрілці з кілерами загинули 40-річний працівник ДАІ та 21-річний співробітник «Беркута». Ще четверо їх колег отримали поранення.
Уже наступного дня новину про резонансне вбивство показали практично всі вітчизняні телеканали. У сюжетах найбільше вражали не лише зухвалі дії кіллерів, але й коментарі керівництва міністерства внутрішніх справ.
— Таку відсіч з боку злочинців важко було передбачити, — заявив у інтерв’ю телевізійникам міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов. — Це виходило за рамки звичайної операції з зупинки автомобіля. Тому такі наслідки.
Хоча, за інформацією тих-таки правоохоронців, напередодні трагедії оперативники отримали інформацію, що по трасі на чорному авто «ВАЗ-2110» може пересуватися особливо небезпечний злочинець — професійний чеченський кілер. Саме для затримання цього кілера наряди ДАІ підсилили співробітниками підрозділу «Беркут». Тобто, міліціонери знали, що затримувати доведеться небезпечних, можливо, добре озброєних злочинців. Але чомусь виявилися не готовими до того, що кілери одразу відкриють вогонь. У результаті міліціонери, яких під Кошарами було дванадцять, втратили шість чоловік — двоє вбитими і четверо пораненими. При цьому у сутичці був поранений лише один з трьох бандитів. Що це було? Непрофесіоналізм, непідготовленість чи беззахисність правоохоронців, які виявилися безсилими проти убивць?
Наступного дня країну облетіла інша новина: двох кілерів було вбито під час штурму одного з будинків у Одесі. При цьому правоохоронці влаштували масштабну операцію із застосуванням снайперів, гранатометів та БТР. За інформацією телевізійників, від двох злочинців залишились лише «криваві шматки м’яса», а от третьому якимось чином вдалося втекти. Під час штурму не було жодних жертв ні з боку міліціонерів, ні з боку мирного населення. І той-таки Анатолій Могильов назвав операцію зі знешкодження кілерів «перемогою».
А як тоді оцінити невдале затримання під Кошарами? Командир взводу «Беркута» Євген Сідловський, який після перестрілки отримав поранення, у інтерв’ю ТСН заявив про те, що керівництво міліції… заборонило їм брати з собою автомати. Мовляв, бандитів буде лише двоє і вони будуть беззбройними… А на співробітниках ДАІ не було навіть бронежилетів…
2-го жовтня в Одесі ховали вбитих міліціонерів — Віктора Коженка та Олександра Розмарицю. На похороні був і Анатолій Могильов. «Пробачте, що не вберегли», — сказав він убитим горем родичам. Загиблих представили до нагород, рідним пообіцяли грошову допомогу. А от про те, хто винен, уже традиційно промовчали. І лише десь у коментарях до новин на сайтах хтось писатиме, що після такого провалу слід іти у відставку і класти на стіл погони. Але таких радикальних кроків від керівництва МВС українці навряд чи дочекаються. Звичайно, знайдуть когось «винного» із начальства понижче рангом і на тому все закінчиться. Не вперше.

Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 жовтня 2011, 11:47 | Полтавщина | Редакційна
1. 1972 / 7 жовтня 2011, 12:34
Смерть ментам !
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації