Вхід | Реєстрація

У Полтаві провели парад вишиванок

У Полтаві провели парад вишиванок
Напередодні Дня українського козацтва полтавські студенти у вишиванках пройшлися містом.
Дійство відбулося з ініціативи студентської ради ПНПУ імені В. Г. Короленка. Під стінами університету зібралися представники усіх його факультетів.
Заступник начальника міського управління у справах сім’ї та молоді Олена Ромас привітала присутніх з Днем українського козацтва.
— Мені приємно, що студентство сьогодні намагається відродити давні традиції нашого народу, — сказала вона. — Почуття патріотизму — велике почуття. Особисто я горда з того, що українка і живу в Полтаві. Люблю полтавську вишиванку і радію тому, що сьогодні молоді люди зберігають традиції свого народу.
Проректор з виховної роботи Наталія Павленко наголосила на тому, що для полтавців важливо не тільки ходити в вишиванці, а й у серці завжди залишатися справжнім українцем.
Під час дійства під стінами педуніверситету театр мод факультету технології та дизайну презентував постановку, під час якої усі учасники були одягнені у вишиванки, створені ними власноруч.
Студент ПНПУ імені В. Г. Короленка В’ячеслав сьогодні — у вишиванці, проте говорить, що кожного дня у ній не ходить.
— Це, мабуть, через те, що ця сама вишиванка, яку ви бачите на мені, знаходиться не у моєму постійному користуванні, — пояснив він «Полтавщині». — А якби була моєю, носив би її частіше.
На думку В’ячеслава у гардеробі полтавців вишиванка — не надто розповсюджена річ. Він вважає, що така ситуація склалася через відсутність у місті пропаганди атрибутів українського народу.
А от Катерина Яременко, голова студентської ради при ПНПУ імені В. Г. Короленка впевнена, що після параду вишиванок бажаючих носити їх щодня стане більше.
— Сьогодні ви могли побачити наш дебют, — поділилася вона з «Полтавщиною». — Але наступного року, стовідсотково, учасників буде більше. Розумієте, люди завжди хочуть бути значимими. Їм подобається коли їх фотографують, беруть у них інтерв’ю. Нехай і таким способом, але якщо полтавці зрозуміють, що завдяки параду вишиванок зможуть бути значимими — долучатимуться до нього щороку. А там — прийде розуміння того, що і просто ходити у вишиванці — також важливо і почесно.
Намагаючись ввести українську вишиванку в сьогодення шляхом проведення параду вишиванок, студенти рушили до полтавського пам’ятника Тарасу Шевченку. Там відбулося урочисте покладання квітів великому Кобзарю. Для цього управління у справах сім’ї та молоді надало студентам 60 червоних гвоздик.

Автор: Каріна ТЮТЮННИК, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 жовтня 2011, 12:19 | Полтава |
1. Takagera / 13 жовтня 2011, 20:30
Видалено за порушення п. 2.3 Правил користування сайтом

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації