Вхід | Реєстрація

«За» і «проти» соціальних мереж

Українців усе більше і більше захоплюють соціальні мережі. У Інтернеті вони знаходять все те, чого, на жаль, дедалі менше залишається в традиційних засобах інформації і спілкування, — відсутність контролю і можливість вільного обміну думками.
Нові соціальні мережі «Facebook», «Twitter» і блоги (інтернет-щоденники) в Україні зростають лавиноподібно. За прогнозами експертів, у «Facebook» користувачів з України до кінця року очікується вже 1 мільйон осіб.
Як бачимо, у сучасному світі соціальні мережі вже здобули просто колосальну популярність. Одні шукають друзів, інші просто «вбивають» час, причому найчастіше — це робочий час. Найбільшим плюсом будь-якої соціальної мережі є те, що вона дає можливість контактувати з людьми, яких побачити особисто можливості немає. Це і родичі, що виїхали за кордон, і друзі, які після університету роз'їхалися по містах і селах нашої неосяжної батьківщини. Звичайно, налагодити який-небудь контакт з ними можна, та  це вкрай складно. Саме цим і пояснюється колосальна популярність цих мереж.
Проте вже давно відмічено: там, де популярність і гроші, там і шахраї. На жаль, соціальні мережі не позбавлені такого недоліку. Як тільки сервіси стали популярними, натовпи шахраїв почали свою «темну справу». Найменше, що може втратити користувач соціальної мережі — це свою сторіночку. У гіршому разі, можна втратити конфіденційну інформацію і стати розсадником вірусів для всіх своїх друзів і не тільки.
Важливим є і той факт, що багато користувачів потрапляють в деяку залежність від соціальних мереж. Яскравим проявом цього стає перегляд своєї сторінки в очікуванні нових повідомлень від друзів. Найчастіше, ці дії відбуваються в робочий час, що впливає на працездатність людини і на якість виконуваної ним роботи.
Погодьтесь, що через інтернет спілкуватися зручніше. Адже, коли вам прислали повідомлення, то ви можете гарненько обдумати, про що писатимете. У реальному житті доводиться говорити те, що перше приходить в голову.
Можливість спілкуватися з дорогими і близькими нам людьми на відстані — це велике щастя. Але не потрібно перетворювати спілкування в мережі у маніакальну залежність. Живіть в реальному світі, і хай віртуальний світ лише допомагає скрасити ваші будні.
Олена, 18 років: Я зі своєю найкращою подружкою познайомилась в інтернеті (чомусь мені здається, що це божевілля). Ми з нею могли дуже довго переписуватись. А коли зустрілись і поспілкувались в реальному житті, то тепер майже не посилаємо одна одній повідомлення, тому що так набагато краще спілкуватись, бачити емоції, жести, чути голос.
Олег, 26 років: Є ще люди, що не вірять у можливість дружби в кіберпросторі. Особисто я не часто когось додаю до числа віртуальних друзів, зокрема тих, кого взагалі не знаю з реального життя. Соціальні мережі помагають долати значну відстань, особливо з тими, хто тобі дорогий. Спілкування… Нові фотографії… Спостерігаєш здалека за змінами в чийомусь житті, як хтось, народжується, одружується чи навіть помирає і т. д. Такою є одна з переваг віртуального світу.
Інна, 22 роки: На мою думку, у соціальних мережах мусить бути якась безпека та відповідальність. Неповнолітнім варто ретельно думати перед тим, як додати когось до числа друзів. Адже «новим другом» може виявитись досить небезпечна людина. Так і життя можна позбутися, якщо віртуальне перейде в реальне…
Марина, 18 років: Одна моя хороша знайома полюбляла знайомитися через інтернет. Це набагато швидше розширило коло її знайомих і змінило сімейне становище з «у пошуку» на «заміжня»:)

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 жовтня 2011, 16:45 | Кобеляки | Суспільство


1. Ярослав Гузченко / 11 жовтня 2011, 18:21
Подивіться фільм "Черные небеса" (L'AUTRE MONDE).
2. водій / 12 жовтня 2011, 00:27
.... вибачаюсь то я так і не закінчив того до чого вів, все перебилося через такі "пригадування" ))

Так ось. Між тим образом у котрому я ту дівчинятину знаю у реальному житті, і тим образом котрий я встиг побачити на сторінці у соцмережі (коли перевіряв роботу нового паролю), шалений контраст, неймовірна різниця. Гадається мені, саме тут і прихована відповідь на питання - у чому секрет захворювання соцмережами. Людина щаслива тоді, і лише тоді, коли вона має змогу бути такою, яка вона є в натурі. Своя сторінка у соцмережі дає можливість розкритися повністю, чи майже повністю. І якщо це так, якщо моє припущення вірне, тоді стає ясно і те, чому дівчата більше за хлопців схильні до реєстрацій у соцмережах, частіше відвідують свої сторінки (у деяких моільники сутками там "висять" - про це нижче), більше ними дорожать (а це факт). Бо саме дівчача сторона більше приховує відрізняння між щоденним самопроявом і своєю реальністю. Саме у дівчачої сторони більше таємниць, більше різнообличчя. А терпіти такі речі, щодня грати "театр", це чи малий груз. Соцмережа - чудова нагода його скинути хоч на якусь мить. Показати те, чого в реалі показувати не можна.

пс: Попросили мене недалекі від мого оточення люди звозити до батьків у Рівненську область, їхали мама і доця. По дорозі із доцьою ми добре і відверто розболталися, так, що мама сиділа на задньому сидінні як миша, ймовірно відчуваючи себе "третьою лишньою" )) А от мобілка, починаючи десь із 8:00 ранку (виїхали в ніч), весь час заважала. Коли я не витримав та спосив - що воно там дзенькає кожні 5 хвилин, та пояснила що у неї мобільник весь час "висить" у контакті. Мовляв там прикольно ))

Класно да?
3. Elana / 12 жовтня 2011, 00:27
Можно долго обсуждать "ужасы" социальных сетей, но у них есть свой плюс - человек может общаться со своими далекими друзьями и родственниками, и это будет подешевле, чем звонить.Цены на звонки зарубеж сами знаете какие.
4. водій / 12 жовтня 2011, 13:05
Хоча... навіть знайти людину, шанс максимум 50/50.
"Єліза Мурліза" - як ви гадаєте, допетрає далека родичка на тому кінці дроту, що її племінничка могла себе "наіменувать" таким "кликуном"? Та ще і прописку поміняти, хотя би на пітерську, щоб було круто ))
Питання друге, як ви гадаєте, якими будуть очі родички, як би їй показали тут її племнничку, хоча б на предмет такого "імені" )) І ще це поки що, ще не відкриваючи сторінки, щоб побачила подібне тому що я побачив ))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації