Вхід | Реєстрація

На Полтавщині не досіяли гречку, а буряк «з’їв» довгоносик

На Полтавщині не досіяли гречку, а буряк «з’їв» довгоносик
Про завищенні цифри площ під час посіву гречки та буряку заявив сьогодні на щотижневій нараді голова ОДА Олександр Удовіченко. Раніше аграрії заявляли про 18 тис. га гречки, а тепер під час збору урожаю випливли реальні показники. Сьогодні у зведенні показують лише 14 тис. га.
За словами очільника ГУ агропромислового розвитку ОДА Семена Москаленка, цього дефіцитного продукту також цілком вистачить, аби задовольнити потреби споживачів. Він пояснив, в яких умовах відбувалася посівна, коли у обмежений час від аграріїв вимагали збільшити площі посіву.
Зацікавили голову ОДА і ситуація з цукровими буряками: «А буряки де ділися, їх що, довгоносик поїв? Ми домовлялися, що буде 70 тис. га, а де ж ще ділося 2,5 тис. га?». Проте, за словами Семена Москаленка, із цукровими буряками площу вказали достовірно, просто частина культур загинула, а частину аграрії збирати не планували.
Цьогоріч на Полтавщині прогнозують зібрати понад 2 млн. тонн цукрового буряку.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 жовтня 2011, 14:52 | Полтавщина | Фінанси
1. степан / 17 жовтня 2011, 15:24
автор, це ти не доделаний, а гречка недосіяна.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації