Вхід | Реєстрація

З перших уст

З перших уст
Минулого четверга уже традиційно у залі засідань міської ради пройшло щотижневе засідання ради ветеранів.
Сімейний лікар Кобеляцького поліклінічного відділення Іван Юрченко:
«Цукровий діабет — синдром, який характеризується порушенням обміну речовин і високим рівнем цукру в крові, що відбувається внаслідок низького рівня гормону інсуліну чи патологічній протидії ефектам інсуліну разом з недостатнім рівнем його секреції. Характерні симптоми — надмірне виділення сечі, безпричинне зменшення або збільшення маси тіла, збільшене відчуття спраги та затьмарений зір. Ці симптоми можуть бути відсутні, якщо рівень цукру в крові не надмірно великий. Для профілактики цього захворювання потрібно регулярно проходити обстеження крові та сечі. Ускладненням цукрового діабету може бути інфаркт, інсульт та гангрена. Тому профілактика — це значно краще, ніж лікування».

Запитання:
Як ви ставитесь до реклами медичних препаратів?
Відповідь:
На мою думку, реклама медичних препаратів та методів лікування може лише зосередити увагу людини на конкретній хворобі. Та займатися самолікуванням за рекламними порадами нерозумно.

Запитання:
Чи можна вживати хворим на цукровий діабет молоко?
Відповідь:
Можна, тільки знежирене.

Запитання:
Як ви ставитесь до уринотерапії?
Відповідь:
Як народний метод лікування, можливо, вона й приносить користь, тільки не при цукровому діабеті.

Запитання:
Чи ускладнює протікання цукрового діабету підвищений тиск?
Відповідь:
Звичайно, високий тиск призводить до ускладнень. Це ризик розвитку інсульту або інфаркту.

Міський голова Олександр Ісип:
«Рік, що зараз минає, надзвичайно складний не тільки для нашої країни, а й для нашого міста. Але можна сказати, що ми його успішно прожили і так само успішно завершуємо.  Є позитивні зрушення. Для прикладу, комунальному підприємству «Водоканал» вдалося погасити борги, які накопичились за останні десять років. Що важливо, без підняття тарифів. У питаннях благоустрою міська сервісна служба виконувала всі завдання, які ставила міська рада. Цього року для міської сервісної служби придбали ще 55 контейнерів. Вони будуть поставлені у тих місцях, де люди справно платять та утримують в чистоті свої майданчики. Щодо ремонту доріг, то на капітальний ремонт, як у радянські часи, вперше з’явилися кошти.  Обласна влада, за підтримки району, на наше прохання виділила аж 800 тисяч гривень. Тому ми капітально відремонтували частину вулиці Червоноармійська до Ведмедівського мосту і далі. Такого у Кобеляках не робилося вже майже двадцять років. На наступний рік планується капітально відремонтувати вулицю Касьяна і Стародніпропетровську. Велика проблема на сьогодні постала з ганжівським сміттєзвалищем. Адже Золотарівська сільська рада не продовжує нам угоду оренди земельної ділянки під звалище. За допомогою районної влади вдалося умовити ганжівчан ще на один рік продовжити угоду. Зараз ми шукаємо місце під нове сміттєзвалище».

Запитання:
Чи буде у нас об’їзна дорога?
Відповідь:
Будування об’їздної дороги призупинене до проведення «Євро-2012». І якби місто Дніпропетровськ потрапило до програми проведення спортивних змагань, то у нас би об’їздна дорога була б зроблена.

Запитання:
Чи буде у нас таке свято Сала, як у Нових Санжарах?
Відповідь:
Я думаю, що кожен може собі дозволити сьогодні шматочок сала, навіть при нинішніх цінах, і зробити собі свято Сала вдома. Та думаю, такі народні свята треба проводити, тому візьмемо ваше зауваження до уваги.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 жовтня 2011, 14:15 | Кобеляки | Суспільство
1. Брежнєв / 23 жовтня 2011, 19:06
Мереня пише,-"Щодо ремонту доріг, то на капітальний ремонт, як у радянські часи, вперше з’явилися кошти." Скільки років було йому двадцять років назад? Десяьть.., п"ятнадцять? Скоро Ісип напише:-От, пам'ятаю до війни, проблем із сміттєзвалишами не було. Каддафі хрєнов.


Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації