Вхід | Реєстрація

«Живіть на свою зарплату!»

«Живіть на свою зарплату!»
На черговій апаратній нараді працівників райдержадміністрації застерігали від отримання хабарів.
Понеділкова апаратна 17-го жовтня починається із приємного. Головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря повідомляє, що у районному Дні донора взяли участь 80 чоловік. Така кількість донорів дозволила зібрати 35, 8 літрів крові. Таким показником дійсно можна пишатися. Особливо, якщо пригадати, що у році минулому зібрали майже утричі менше.
Продовжили повідомленням неприємним. Після того, як підполковник Сергій Пархоменко закінчив ознайомлювати присутніх із тижневим міліцейським зведенням, до нього звернувся голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс.
— А чому ви не розповідаєте про той неприємний випадок, що у нас трапився? — поцікавився Сергій Миколайович.
Правоохоронець повернувся до зали і повідомив, що минулого тижня один із новосанжарських чиновників був заарештований за отримання хабара. І тепер за цей злочин йому «світить» від 7 до 10 років ув’язнення.
— Почули? — звернувся до присутніх заступник голови райдержадміністрації Іван Солодовник. — Живіть на свою зарплату! (Із залу донісся сміх). Я вас просто попереджаю!
Тим часом Сергій Шовкопляс, схоже, не міг зрозуміти мотивів чиновника, який вимагав у підлеглих різні — не такі великі, як на наш час, суми грошей.
— Скільки він там вимагав? 250, потім 500, потім 300 гривень. Ну що сьогодні 300 гривень? — риторично запитував голова РДА, — і за це сісти у в’язницю на десять років?!
Питання хабарника обговорювали ще кілька хвилин. Потім перейшли до менш актуального — початку опалювального сезону.
— У навчальних закладах почали топити? — поцікавився голова районної ради Володимир Левицький. — А у будинках культури? А медичні заклади?
— Скрізь розпочали, окрім приміщення райдержадміністрації, — засміявся перший заступник голови РДА Володимир Тараненко.
— Сьогодні вже затопимо, — пообіцяв присутній на засіданні представник відділу культури, від котельні якого і опалюється «білий дім».
Від опалення перейшли до проблеми, можливо, менш актуальної, але надзвичайно гострої взимку — посипання доріг.
— На сьогодні є 600 тонн піску. І все, — констатував головний інженер «Новосанжарського райавтодору» Микола Тищенко.
— А якщо ми гроші вам дамо на закупівлю солі? Зможете завезти? — поцікавився Сергій Шовкопляс. Але з відповіді було зрозуміло — ні, не зможуть. Як не парадоксально, але дорожники часто сидять без роботи, бо не мають асфальту. І не можуть взимку посипати вулиці, бо їм ніяк придбати солі. Парадокси українського сьогодення.
Наостанок Ольга Гиря запропонувала присутнім заздалегідь замовляти вакцину і щепитися проти грипу. Його ще немає, але він скоро прийде.
А начальник управління агропромислового розвитку РДА Василь Михайлик розповів про невтішну картину із посівами озимих. Станом на 17 жовтня 50 % озимих мають слабкі сходи і 41 % — середні. Відсутність нормальних дощів дається взнаки. А для аграрного району — це як ніж до горла. Щоправда, наприкінці виступу Василь Михайлик повідомив, що озиму ще досівають і ситуація, можливо, покращиться. Сам він пообіцяв зі своїми спеціалістами об’їхати господарства і допомогти у цій складній ситуації. Хоча найкраще, повторимося, допоміг би дощ. І не сьогодні, а ще вчора.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 жовтня 2011, 16:17 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації