Вхід | Реєстрація

«Їм часник і п’ю 100 грам!»

«Їм часник і п’ю 100 грам!»
Новосанжарці купують ліки вітчизняного виробництва і лікуються за народними рецептами.
Осінь — сезон не тільки кольорового падолисту в природі, а й період гострих респіраторних захворювань та грипу у людей. Тож ми дізнавалися, як краще підготуватися до сезону застуд та як лікуються самі новосанжарці, коли хворіють.
Для початку ідемо до заступника головного лікаря Новосанжарської ЦРЛ Володимира Тура, щоб дізнатися, як захистити себе від застуд:
— Потрібно, — говорить він, — обов’язково загартовуватися, а також споживати побільше овочів і фруктів, щоб організм був добре захищений від атаки різноманітних вірусів.  Також потрібно берегти себе від переохолодження і добре вдягатися.
Далі наш співрозмовник розповів, що найнебезпечнішим є грип, який відрізняється від інших застудних захворювань своїми ускладненнями. Тож як би ми не підвищували імунітет, але найкращим захистом є вакцинація. Найоптимальніше її зробити десь за два тижні до розпалу епідемії грипу. Цього року Україні, як і Новим Санжарам зокрема,  постачають вакцину відповідно до мутованого  грипу штаму А/H1N1, який і закупляється вже другий рік поспіль.
 Наразі влада за власний кошт закупила вакцину дітям до трьох років, медичним працівникам та деяким іншим людям, які входять у так звану групу підвищеного ризику.  Такождеякі  керівники, з власної ініціативи, закупляють вакцину для працівників своїх підприємств. Але забезпечити вакциною всю кількість мешканців району, яка складає близько семи тисяч, — наразі неможливо. Проте бажаючим можна піти в аптеку центральної лікарні й там купити вакцину за вісімдесят гривень. Якщо люди будуть розкуповувати вакцину, то аптека буде замовляти ще, відповідно до  попиту.
— Навіть якщо ви після щеплення і захворієте грипом, то в значно легшій формі, — запевняє Володимир Тур.
 Серед фармакологічних засобів, які радить застосувати лікар для профілактики та лікування на початкових стадіях грипу, —  «Амізон», що важливо — препарат вітчизняного виробництва.
Що купляють в аптеці люди до початку періоду застудних захворювань, ми цікавилися у працівника центральної районної аптеки  №49 Любові Царенко:
— З кінця серпня у нас уже почався ажіотаж на протизастудні препарати. Маємо кожного дня новий завіз таких препаратів, бо вони мають великий попит.  Зазвичай люди купляють недорогі препарати, такі як  «Комбігрип»,«Флюколд», «Колдфлю» , «Фармацетон форте».  Серед трав  купляють найбільше ромашку, календулу, шавлію. Від кашлю запасаються уже готовими спеціальними трав’яними грудними зборами.
Ділилися досвідом, чим лікуються та як готуються до періоду застуд, самі новосанжарці:
Ольга, 46 років:
— Заздалегідь запасаюся ліками від температури, кашлю… Саме ліками українського виробництва. Дуже гарно допомагають при застуді малинові прутики та малинове варення. Якщо бачу, що дуже захворіла, то обов’язково звертаюся до лікаря.
Світлана, 43 роки:
— Їм часник і деколи лікуюся 100 грамами.
Ліда, 63 роки:
— Я так дуже  не хворію, але коли захворію, то лікуюся народними засобами: п’ю чаї з липи, нагідок, бузини, чебрецю. Таблеток не вживаю.
Валентина, 56 років:
— Випиваю 100 грамів горілки з перцем. Їм цибулю. Допомагає.
Аліна, 25 років:
— У першу чергу, як мама, я  купляю цвіт  липи і бузини. Це для  заварки чаїв. Цвіт бузини особливо помічний і сильний. Також беру протизастудні ліки, але тільки вітчизняного виробника, якому довіряю.
Та який би спосіб застороги від застуд ви не обрали — бережіть себе і рідних від хвороб.

Автор: Роза ТУМАНОВА для «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 листопада 2011, 15:43 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
1. Любов / 5 листопада 2011, 08:52
Роза, заголовки всіх твоїх статей у цьому номері газети просто шикарні, як і самі статті. Продовжуй в цьому ж дусі. Гарно пишеш! Успіху!
2. New York / 6 листопада 2011, 11:02
1. Любов пише:
«Роза, заголовки всіх твоїх статей у цьому номері газети просто шикарні, як і самі статті. Продовжуй в цьому ж дусі. Гарно пишеш! Успіху!»

Да, статті і заголовки аxуєннi.
Щиро.
3. Роза Туманова / 6 листопада 2011, 11:31
2. Margarita пише:
«перекручених фактів у ряді статей Рози Туманової»

Щоб не бути голослівними: будь ласка конкретніше процитуйте , де в мене ряд перекручених фактів у ряді статтей? Аж самій цікаво:)Тільки перекручених фактів, а не одиноких,виловлених Вами, неточностей))) Чекаю!)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації