Вхід | Реєстрація

Щоб пішохід не став інвалідом

З настанням осені та переведенням стрілок годинника на одну годину назад значно скорочується тривалість світлового дня.
За статистикою, кожна третя дорожньо-транспортна пригода з пішоходами трапляється в темний час доби. В результаті — на дорогах гинуть сотні українців.
Лише з початку цього року на території області сталося 190 аварій з пішоходами, в яких 170 осіб травмовані та 39 загинули. У скоєнні ДТП з участю пішоходів не завжди є винуватцями водії. Багато пішоходів переходять вулиці та дороги у не встановлених для цього місцях, поза пішохідними переходами. Особливо небезпечними такі дії стають у темний час доби. У темряві водії просто не встигають адекватно зреагувати на раптову появу людини на проїжджій частині і допускають наїзди на перехожих.
З вини пішоходів з початку року сталося 74 автопригоди, в яких 63 особи травмовані і 13  загинули.
Серед потерпілих є й діти. За 9 місяців цього року 38 аварій сталося з цією категорією учасників дорожнього руху, в яких 21 дитина травмована та 3 неповнолітніх загинули.
Державтоінспекція Полтавщини рекомендує всім пішоходам та батькам юних учасників дорожнього руху виділяти себе в темряві, одягаючи речі, на яких є елементи, що відбивають світло.
Це допоможе водієві вчасно зорієнтуватись в обстановці, а вам — залишитися живими!

Автор: Вадим Чумак, командир взводу з обслуговування стаціонарного поста ДАІ № 2 роти ДПС, підполковник міліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 листопада 2011, 16:22 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації