Вхід | Реєстрація

На Кобеляччині хворих на кір нема

Днями майже всі ЗМІ повідомляли, що Європу охопила епідемія кору.
Протягом перших семи місяців 2011 року в європейському регіоні стало відомо про понад 26 тисяч випадків недуги і 9 смертей від кору.
У порівнянні з аналогічним періодом минулого року зростання захворюваності становить двісті сімдесят шість відсотків. Найактивніше недуга себе проявляє в країнах Західної Європи, серед яких лідирує Франція. Там з початку року було зафіксовано понад чотирнадцять тисяч випадків інфекції. В Україні поки що ситуація спокійна. На Кобеляччині хворих на кір нема. Принаймні, в цьому нас запевнили у районній санепідемстанції. Останні спалахи хвороби спостерігалися ще у 2006 році. Тоді на цю недугу в районі захворіло 37 чоловік. Основну масу хворих становили молоді люди віком від 16 до 21 року. А 11 випадків — діти віком до 14 років.
Одним із способів профілактики кору є щеплення, проте стовідсоткової гарантії того, що вакцинована людина не захворіє, лікарі не дають, але впевнені: у щеплених хвороба перебігатиме у легкій формі, без загрози для життя. Щеплення проводять дітям у 12 місяців і в 6 років. Проте самої вакцини в області не вистачає. З січня 2011 року по жовтень 2011 з обласної санепідемстанції районною було отримано 506 вакцин КПК для проведення щеплень проти кору, паротиту і краснухи. З початку року провели вакцинацію лише 37% дітей. Як повідомили нам у районній санепідемстанції, станом на 25 жовтня 2011 року залишилось всього 14 доз вакцини.

Довідка
Кір — гостре вірусне захворювання, яке характеризується вираженою інтоксикацією, катаральними явищами з боку дихальних шляхів, кон'юктивітом, появою своєрідних плям на слизовій оболонці щік і плямистим висипом на шкірі.

Причини хвороби:
Вдихання з повітря найдрібніших крапель слизу, що містять віруси, які потрапили в повітря при чханні, кашлі або розмові хворої на кір людини.

Симптоми:

Інкубаційний період при корі складає від 7 до 21, рідше — 28 днів. Початок захворювання гострий. У хворих з'являються симптоми інтоксикації, катаральні явища. Температура зазвичай висока, турбує головний біль, слабкість, нежить, кашель, виникають симптоми кон'юктивіту. До кінця першого — початку 2-го тижня хвороби на слизовій оболонці щоки виникають плями, ніби посипані манною крупою. Це цінна діагностична ознака, що дозволяє поставити діагноз до появи висипу. У більшості випадків кір перебігає сприятливо, але при розвитку ускладнень можливі летальні наслідки.

Лікування:
При неускладненому перебігу захворювання дітей лікують вдома, дорослих госпіталізують. У лікуванні застосовують вітамінотерапію, при появі ускладнень — антибіотики. Лікування проти самого висипу немає.
Тож бережіть своє здоров’я! І з появою перших ознак хвороби терміново звертайтесь до лікаря.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 листопада 2011, 09:19 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації