Вхід | Реєстрація

Зберегти красу рук

Зберегти красу рук
Кому як не нам, жінкам, знати про те, що наші руки піддаються впливу морозу, сонячних променів, а найголовніше, домашнього прибирання. Що ще може так сильно зістарити наші руки, як не воно. Миття підлоги, прання, приготування їжі — наші руки знаходяться під постійним стресом.
У віці близько  тридцяти років ви вже помічаєте, що ваші ручки виглядають не так добре, як вам би цього хотілося. Як же побалувати наші ніжні ручки і повернути їм колишній здоровий вигляд? Сьогодні ми хотіли б вас познайомити з найпростішими відварами, ваннами і кремами, які допоможуть вашим рукам відпочити і з новими силами кинутися в бій!
1. Для живлення шкіри рук ми змішуємо 1 ст. л. молока, 1 ч. л. меду, 3 ст. л. вівсяного борошна і 1 ст. л. оливкової олії. Наносимо на шкіру, а через 10–15 хвилин змиваємо. Бажано повторювати таку процедуру кілька разів на тиждень.
2. Багато хто також готує настій ромашки. Для цього слід залити 1 ст. л. квіток 1 склянкою окропу, залишити на 8–9 годин під кришкою, а потім процідити. Розтираємо 50 г вершкового масла з 1 ч. л. меду, додаємо 1 ч. л. настою ромашки, все ретельно перемішуємо.
4. Якщо ви хочете відбілити шкіру, то вам обов'язково підійде наш наступний рецепт. Відварюємо 2 бульби в мундирі, очищаємо від шкірки і розтираємо до однорідної маси, додавши 1/4 склянки коров'ячого або козячого молока і 1 ч. л. оливкової олії. Намазуємо шкіру рук на 30–40 хвилин. Процедура виконується через день. Якщо ви хочете підсилити дію маски, то для цього вам необхідно перед початком самої процедури потримати руки 2–3 хвилини в гарячій воді.
5. Щоб очистити руки після чищення грибів, картоплі, використовують лимонну кислоту в порошку або сам лимон. Можна також використовувати трохи кухонної солі. Така суміш очищає шкіру від будь-яких плям і бруду.
6.При тріщинах на руках можна використовувати суміш з 1 склянки вершкового масла і 5 г порошку коріння перстачу. Варимо на водяній бані протягом 10 хвилин, помішуючи дерев'яною паличкою. Суміш остуджуємо і змащуємо тріщини 1–2 рази на день.
7. Також чудово пом'якшує шкіру рук відвар з ромашки, шавлії та липи. Змішуємо всі трави, заливаємо двома склянками води, доводимо до кипіння. Відвар повинен настоятися протягом 5 хвилин. Наливаємо відвар у миску і занурюємо в нього руки на 10–15 хвилин.
Відвар можна робити і з інших овочів. Такі ванночки дуже корисні, адже вони багаті мікроелементами. Курс складається з десяти процедур.
8. При чутливій шкірі рук можна робити на ніч содові ванночки. Крем для рук, який ви повинні наносити після процедури, ви зможете без труднощів приготувати самі.
Для цього нам потрібно:
суміш трав (календула, кульбаба, кропива);
1 ст. л. окропу;
50 гр. внутрішнього свинячого або курячого жиру;
1 столова ложка меду;
2 ч. л. рослинного масла.
9. Контрастна ванночка дуже корисна для почервонілих рук. Для цього опускаємо руки то в гарячу, то в холодну воду. Такі ванночки бажано робити 1–2 рази на тиждень.
10. Ні для кого не секрет, що наші нігті з часом також слабшають і вимагають захисту. Зміцнити структуру нігтів вам допоможе крем для нігтів з обліпихи і ромашки, або ромашки і алоє.
Крем для нігтів з обліпихи і алоє:
Нам потрібно:
1/3 склянки обліпихової олії
2 столові ложки подрібнених квіток ромашки
Змішуємо і кип'ятимо на вогні. Даємо настоятися протягом 15 хвилин
Руки, як і обличчя, — візитна картка кожної жінки. Тому ми просто не можемо собі дозволити погано (не дай Бог!) виглядати.Ці поради дуже прості і не вимагають від вас попередньої підготовки. Просто не лінуйтеся і приділяйте собі хоч трохи часу.Найголовніше — змусити себе проводити процедури регулярно. Багато хто помилково вважає, що такі домашні процедури не приносять абсолютно ніякої користі. Креми, гелі в дорогих упаковках — ось вибір сучасної жінки. Так, але не мудрий. Хіба ви знаєте, що насправді входить до складу вашого крему? Хімікати. А тут? Корисні речовини натурального походження. Ми вас зовсім не закликаємо повернутися в далекі часи, але радимо хоч іноді робити вибір на користь натуральності та природності.
Як вибрати шампунь?
Сьогодні на ринку представлений величезний вибір шампунів для всіх типів волосся від різних виробників. На що ж потрібно орієнтуватися, щоб вибрати найбільш підходящий для вашого волосся засіб?
Багато хто вибирає шампунь за приємним запахом, проте він ніяк не пов`язаний з якістю продукту. Також не повинно вводити в оману наявність у складі шампуню екзотичних інгредієнтів: вони також не гарантують гарний результат. Не слід орієнтуватися на густину шампуню або його красивий зовнішній вигляд — ці якості додаються продукту спеціально, щоб підвищити його привабливість. Деякі вважають, що хороший шампунь повинен давати багато піни. Проте чистота волосся не залежить від того, наскільки добре він милиться. І коли ми бачимо в рекламних роликах шапки піни на головах щасливих і красивих молодих людей, які миють волосся, то це означає тільки одне: невиправдано велика перевитрата шампуню. Так як же не помилитися у виборі шампунів?
Головне завдання будь-якого шампуню — відмивати волосся і шкіру голови. Тому основним компонентом шампунів є речовини, що мають миючі властивості — детергенти або, як їх ще називають, поверхнево-активні речовини (ПАР). Практично у всіх сучасних шампунях використовуються синтетичні детергенти, які називаються сурфактантами. В іншу групу входять спеціальні домішки, що підвищують споживчі властивості продукту. Їх завдання — зробити користування шампунем зручним і приємним. До них належать консерванти, барвники, ароматизатори, регулятори в`язкості, перламутрові добавки та інші. Без спеціальної освіти неможливо судити про якість шампуню по його інгредієнтах.
Тому при виборі шампуню радимо дотримуватися наступних принципів:
• Підбирайте шампунь з урахуванням типу і стану вашого волосся. Уникайте «універсальних» і «сімейних» шампунів.
• Виходьте з того, що хороший шампунь складається з 20–30 хімічних інгредієнтів. Хворому волоссю потрібен шампунь з великою кількістю корисних речовин. Особам, схильним до алергічних реакцій, навпаки потрібний простий за складом шампунь з невеликою кількістю компонентів. Якщо у вас немає особливих проблем і ви хочете мати гарне волосся, то вам підійде складніший шампунь.
•Намагайтеся вибирати шампунь з якіснішим основним детергентом. Чим м`якіший шампунь, тим краще для волосся. Особливо цього правила потрібно дотримуватися тим, хто змушений щодня мити голову, наприклад, спортсменам, людям з чутливою шкірою голови, а також тим, хто фарбує волосся.
• Краще вибирати продукцію відомих марок і виробників. Остерігайтеся при цьому підробок. Звертайте увагу на ціну: якісна продукція не може коштувати дешево.
• Аналізуйте результати застосування шампуню. Якісний шампунь робить волосся чистим, блискучим, об`ємним і слухняним, не викликає алергічних реакцій, не подразнює шкіру голови, має тривалий термін зберігання.
• Якщо волосся після миття стає легким і пухнастим, то це означає, що були використані сильні ПАР, які надто знежирюють волосся і шкіру голови. Змініть шампунь.
• Не варто довго експериментувати з підбором шампуню, оскільки метод проб і помилок не піде на користь вашому волоссю. Досить вибрати два засоби, що задовольняють вас, і періодично їх змінювати.

Автор: Сторінку підготувала Роза ТУМАНОВА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 листопада 2011, 14:20 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації