Вхід | Реєстрація

«Соляник помер… Соляник живий!»

«Соляник помер… Соляник живий!»
На черговій апаратній нараді цього тижня говорили про роботу міліції та про підготовку дорожників до зими.
На трибуну вийшов підполковник міліції Сергій Пархоменко, який традиційно ознайомив присутніх із зведенням за тиждень. Коли він закінчив, у голови районної ради Володимира Левицького виникло кілька запитань.
— Тут за одну ніч — з 4 на 5 листопада — чотири повідомлення з Великого Болота, — пояснив присутнім голова районної ради. І зачитав, — «Повідомлення громадянина Соляника про те, що йому погрожують», «Повідомлення громадянина Соляника про те, що йому наніс тілесні ушкодження мешканець Нехворощі», «Повідомлення про те, що громадянин Соляник наніс тілесні ушкодження мешканцю Нехворощі». І, нарешті, «Повідомлення про те, що у селі Велике Болото у будинку знайдено труп громадянина Соляника». Це що, цілу ніч про нього ішли повідомлення, а він був мертвий?!
Правоохоронець поспішив заспокоїти і членів президії, і присутніх на нараді.
— Та живий цей Соляник. А всі ці повідомлення він сам і присилав. Увів собі дихлофосу підшкірно і постійно телефонував до райвідділу з цими повідомленнями. А у останньому сказав, що Соляник покінчив життя самогубством, — пояснив Сергій Пархоменко.
Наступна інформація, яка отримала жваве обговорення, була з Малої Перещепини. Там старенька бабуся знайшла самопал, років п’ять тому змайстрований її онуком. Хлопець зробив його, зарядив, але вистрілити не зумів. Так і покинув. Бабуся знайшла незнайому їй річ і чомусь вирішила, що з неї може вийти гарна кочерга. Коли одного разу перемішувала жар у пічці, пролунав постріл. Жінка отримала поранення лівої руки і її доставили до Новосанжарської ЦРЛ.
— У неї з руки витягли і дробинки, і якісь металеві осколки, — повідомила головний лікар Ольга Гиря, — їй зробили операцію і зараз її стан нормальний.
Від подій надзвичайних перейшли до більш буденних, але не менш актуальних. Зокрема до підготовки дорожньої служби до зимового періоду. На трибуну вийшов головний інженер Новосанжарського «Райавтодору» Микола Тищенко. Він розповів, що дорожники повним ходом заготовляють пісок. На двох майданчиках уже лежить 420 тонн готової соляно-піщаної суміші. До появи снігу та ожеледиці готова і техніка підприємства: два «КрАЗи», три «МТЗ», автогрейдер, бульдозер і три навантажувачі.
— Однак гарантувати, що техніка буде працювати безвідмовно, не можна, — зауважив Микола Тищенко, — ми прохали на ремонти у облавтодору 108 тисяч гривень, але нам їх не дали.
Після закінчення виступу Володимир Левицький поцікавився, скільки додаткової техніки потрібно для очистки доріг району. Головний інженер відповів, що не менше десяти тракторів. Потім голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс поцікавився, скільки всього одиниць техніки взимку чистять дороги.
— Нашої — дванадцять, — відповів Тищенко.
— А всього? — не заспокоювався голова РДА. — А «Чиста криниця», а «Аршиця», а «Добробут»? Треба ж з усіма ними співпрацювати, щоб узимку розраховувати і на їх трактори. Ви хіба не пам’ятаєте, як минулого року обледеніла дорога на гору перед Малим Кобелячком? Там по 50 машин збиралося! Їх там крутило, розвертало, аварія була! А все тому, що не вистачило техніки!
Про підготовку до зими говорив і заступник селищного голови Нових Санжар Валентин Івашина. Він розповів, що у селищі існує проблема з сіллю, яка потрібна для приготування суміші. Через брак коштів не дають солі і «Райавтодору». Тому керівники просто на нараді замислились над тим, аби придбати на район вагон солі за оптовою ціною. Час іще є, але сніг, як відомо, завжди випадає раптово.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 листопада 2011, 14:51 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації