Вхід | Реєстрація

У Руденківці водій «ВАЗу» збив двох дівчат

У Руденківці водій «ВАЗу» збив двох дівчат
ДТП сталося вночі на одній з вулиць села. Одна дівчина від отриманих пошкоджень померла на місці аварії, іншу лікарі доставили до реанімаційного відділення ЦРЛ.
Аварія сталася в ніч з 11 на 12 листопада, близько першої години ночі. Автомобіль «ВАЗ-21099» вискочив з-за повороту, збив двох пішоходів-дівчат і зник з місця події. За деякий час хлопці, які їхали з Дубини на Руденківку, знайшли на дорозі одну з потерпілих. У дівчини була серйозна травма ноги, але вона була жива. Юнаки одразу ж викликали «швидку допомогу». У цей час дівчина, яка після зіткнення з автівкою перебувала у шоковому стані, сказала, що вона була не сама, а йшла удвох із подружкою. Після пошуків іншу дівчину знайшли за кілька метрів від проїжджої частини. Медики їй допомогти вже не могли…
— Про ДТП нас повідомили лікарі «швидкої», — розповідає начальник Новосанжарського райвідділу міліції Сергій Махно, — на місце події одразу виїхала наша слідчо-оперативна група та група з обласного управління разом з експертами.
Після того, як правоохоронці оглянули місце аварії, вони одразу ж почали пошуки автомобіля та того, хто ним керував. До цих пошуків залучили 70 відсотків працівників райвідділу. Наступного дня, у суботу, місцезнаходження автомобіля було встановлене. За деякий час з’явився до райвідділу міліції і сам водій. Ним виявився 27-річний мешканець Нових Санжар. Чому він не зупинився після скоєння ДТП і навіть не спробував надати дівчатам першу медичну допомогу — тепер має з’ясувати слідство.
— Проти цього громадянина порушена кримінальна справа за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України, — продовжує Сергій Махно. — За цією статтею водій може отримати від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк до трьох років. Слідчі взяли з нього підписку про невиїзд. Зараз він перебуває на лікуванні.
Доки водій «ВАЗу» лікується від невідомої хвороби, у Руденківці поховали 20-річну дівчину, яка загинула під колесами його автомобіля. Її 19-річну подругу у Новосанжарській лікарні вивели із шокового стану і зараз лікують черепно-мозкову травму. Далі на неї очікує складна операція на нозі — внаслідок зіткнення з автівкою їй роздробило гомілку.
Кілька днів обговорення резонансного ДТП було темою номер один у Нових Санжарах. І хоча, за словами правоохоронців, прямих свідків аварії не було, але з кожним днем з’являлися нові і нові подробиці. Говорили про них як звичайні громадяни, так і представники влади. Зокрема, на останній апаратній нараді заступник голови райдержадміністрації Володимир Борт розповідав про одну з версій, яку почув у Руденківці:
— Учора я був на похороні. Цю дівчинку ховали у фаті і все це було дуже тяжко. Там мені розповіли, як їх збили. Вони йшли і почули, що ззаду рухається машина. Вони навіть не встигли нічого зрозуміти. Машина вискочила на такій швидкості, що у неї підкинуло перед. Одна дівчина від удару одразу відлетіла убік, а іншу машина пронесла на капоті метрів п'ятнадцять. Вона не падала. Тоді водій різко загальмував, дівчина упала на асфальт, а він втік…
Пошкодження «ВАЗу» цілком підтверджують цю версію. Адже машина, яку ми змогли оглянути на штрафмайданчику Новосанжарського РВ, після зіткнення лишилася практично цілою — розбилася лише права фара та лобове скло. Та на дахові лишилося кілька вм’ятин.
Підтвердження чи спростування тому, чи був водій напідпитку, поки що немає. За словами головного лікаря Новосанжарської ЦРЛ Ольги Гирі, у нього взяли всі відповідні аналізи, але результатів їх поки що немає. Якщо чоловік дійсно був п’яний, це може вплинути на рішення суду і він отримає більше років за ґратами. Але яким би не був присуд, це вже не поверне убитим горем батькам їхньої доньки і не вилікує іншу дівчину від фізичних та психічних травм.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 листопада 2011, 17:29 | Нові Cанжари | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації