Вхід | Реєстрація

«Палив бур’ян і впав у костер!»

«Палив бур’ян і впав у костер!»
На черговій апаратній нараді багато говорили про надзвичайні ситуації та вечірній відпочинок молоді.
Головною темою на початку апаратної наради стало обговорення резонансної ДТП, яка сталася у Руденківці. При цьому чиновники говорили не лише про аварію зокрема, але і про ситуацію із відпочинком сільської молоді загалом. А у Руденківці, як з’ясувалося, такий «відпочинок» може тривати цілу ніч. Про це розповів заступник голови райдержадміністрації Володимир Борт.
— Там є такий магазин у нафтомістечку, який працює фактично цілодобово, — повідомив Володимир Андрійович, — на ніч його закривають, але по дзвінкові він відкривається і будь-якого клієнта готові обслужити. Власник говорить, що сторожа у нього немає, тому охоронять торгову точку продавці. Фактично, вони  ночують на місці роботи.
За словами заступника голови РДА, у цьому магазині у вечірній час збирається частина руденківської молоді.
— Але ж цей магазин — не лише магазин! — уточнив Володимир Борт. — Там же жарять, шкварять, печуть — просто, як у кафе. І все це подають через віконечко у сусіднє приміщення. Оця схема працює до 6-ої години ранку! І через цю сумнівну споруду проходить уся молодь.
Після тривалого обговорення роботу магазину/кафе доручили перевірити компетентним службам. На завершення питання хтось із зали запитав:
— А куди ж нашим дітям іти, коли у Руденківці навіть клубу немає? Тільки кафе і лишається…
Володимир Борт відповів, що на відновлення руденківського клубу потрібно близько 3 мільйонів гривень. І, начебто, є бажання «Чистої криниці» розпочати роботу по реконструкції.
Далі частину засідання присвятили обговоренню надзвичайних подій, що сталися у районі за тиждень. І якщо повідомлення працівника МНС про загорання трави великого резонансу не викликало, то наступна інформація просто-таки шокувала багатьох присутніх. У селі Зачепилівка 60-річний чоловік фактично сам себе засмажив у вогнищі. Чоловік добряче напідпитку вирішив спалити купу бур’яну. Але від вжитого алкоголю не втримав рівноваги і впав у ним же запалений вогонь. Нещасний був настільки п’яним, що не зміг одразу підвестися і деякий час пролежав просто у багатті. Внаслідок цього отримав жахливі опіки 3 і 4 ступеню тяжкості. Загалом у чоловіка обгоріло 80 відсотків тіла.
— Хто не знає, один відсоток — це долоня, — уточнив заступник голови РДА Іван Солодовник.
Завершували апаратну нараду обговоренням ще одного неординарного питання — загрози африканської чуми. Голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс нагадав, що просто на кордоні Росії з Україною уже були виявлені випадки захворювання тварин. Представник районного управління ветмедицини, присутній на апаратній нараді, запевнив, що у Новосанжарському районі таких випадків виявлено не було. Але Сергія Шовкопляса ця інформація не заспокоїла.
— Неподалік Великого Кобелячка один з мисливців знайшов у посадці двох здохлих свійських поросят вагою під 100 кілограмів, — розповів голова РДА. — Виникають питання: від чого вони померли, хто і чому їх викинув?
Ветеринарна служба пообіцяла перевірити інформацію і розібратись у причині дивної смерті поросят.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2011, 14:17 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації