Вхід | Реєстрація

«Пенсії вистачає лише на їжу та ліки»

«Пенсії вистачає лише на їжу та ліки»
Місяць тому головою ради ветеранів Новосанжарського району став В’чеслав Семиволос. Ми поговорили з ним про те, що непокоїть сьогодні пенсіонерів.

Кор. — В’ячеславе Мусійовичу, нещодавно Ви стали головою ради ветеранів. Розкажіть коротко — ким працювали до цього?
В’ячеслав Семиволос: — Закінчив Клюсівську початкову школу. Був партійним. Пізніше став першим секретарем райкому комсомолу. Виростав професійно від інструктора до першого секретаря райкому комсомолу. Був заступником голови райвиконкому. Працював заступником голови районної ради. З 2000 року я пенсіонер. Останні роки був заступником голови районної ради ветеранів Миколи Панченка.

Кор. — У чому сьогодні полягає робота ради ветеранів?
В. С.  — Наша організація нараховує понад 12 тисяч членів. Ми займаємося соціальним захистом ветеранів. Проблемами торговельного, транспортного характеру та ін. Допомагаємо працездатним пенсіонерам влаштуватися на роботу. Приватні підприємства, господарські організації на наші запити беруть участь у вирішенні багатьох життєвих проблем людей похилого віку.

Кор. — Чи часто до вас звертаються із питань призначення субсидій та виплат «дітям війни»?

В. С. — Так, до нас звертаються, і ми можемо підказати, показати, до кого звернутися. Але самим призначенням субсидій займається центр соціального захисту населення. Ось є чоловік, який був у концтаборі, але в його питаннях потрібно кваліфікованого юриста і ряд інших спеціалістів, які можуть допомогти в його ситуації. Але ми, чим можемо, тим допомагаємо.

Кор. — Наскільки вашій організації допомагає влада?
В. С. — У співпраці ветеранів із владою є позитивні зрушення. Останні два роки районна рада виділяє кошти на вирішення проблем пенсіонерів. Також стала оплачуватися посада бухгалтера. За останній період на засіданнях ради президії присутні представники влади. Вони уважно слухають проблеми пенсіонерів і відповідно реагують. У нашій організації є свій співочий гурт «Багряне листя». Вони виступають на святах у нас і в сусідніх районах. І влада також виділяє кошти на утримання художнього керівника, диригента, баяніста. Раніше ці посади не оплачувалися.

Кор. — Яке на сьогодні найболючіше питання для пенсіонерів?
В. С. — Це необхідність підвищення пенсії. Якщо навіть взяти, що в середньому пенсіонери отримують десь 900 гривень. То ця сума йде на їжу і ліки, а то й не вистачає. А багато людей похилого віку дуже хворіють. Тому їм не вистачає пенсії, щоб купити все необхідне і ще й нормально жити.

Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 листопада 2011, 15:38 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації