Вхід | Реєстрація

З перших уст

З перших уст

Директор комунального підприємства «Водоканал» Іван Дяченко:
— На нашому підприємстві працює 25 чоловік. Налічується шість одиниць техніки: дві аварійно-відновлювальні та дві асенізаційних машини, якими ми надаємо послуги по викачуванню нечистот. До речі, на цю послугу  у нашому підприємстві найдешевший тариф серед інших підприємств міста — 65 гривень. Основна наша діяльність — це постачання води абонентам. На сьогоднішній день у нас налічується 5200 абонентів. І їхня кількість збільшується з кожним днем. Для прикладу, зараз будуємо новий водопровід на Ведмедівці, через декілька днів пустимо воду і абонентів ще побільшає. У місті загалом 11 свердловин. Дві з них цього року реанімовано. Одна стояла незадіяна сім років, інша — рік. На сьогодні у нас сформовано дві аварійні бригади. Одна займається аваріями, інша надає послуги з проведення води. Цього року відновлена робота диспетчерської служби і зараз у будь-який час ви можете до неї звернутися. Аварійно-відновлювальні роботи ми виконуємо тепер і у вихідні та свята.
Актуальним питанням на сьогодні є крадії води. Цього року в місті ми виявили більше 45 крадіїв. На них накладений штраф за позаоблікове використання води: три тисячі гривень. Та ми йдемо людям назустріч і робимо реструктуризацію цього боргу на рік або й на два. У залежності від матеріального становища людини.
Зараз піднімаємо тариф на воду. Сьогодні він складає 3 гривні 36 копійок. Та з першого грудня він складатиме вже 4 гривні 64 копійки. Це пов’язано із підвищенням для нас ціни на електроенергію. Якщо раніше вона коштувала для нас 73 копійки, то зараз вже 1 гривня 5 копійок. Моя порада: встановлюйте лічильники води. Для цього потрібно написати у нашому підприємстві заяву, придбати лічильник і виготовити проект, якщо лічильника у вас раніше не було. Абонентська заборгованість на сьогодні складає 46 тисяч. В основному це багатоповерхівки, у яких немає ніякого впливу на абонентів. Адже від’єднати від водомережі боржника немає можливості. У приватних секторах заборгованості практично немає.

Запитання: Який телефон диспетчерської служби?
Відповідь: 3–10–82  та 3–33–51. Диспетчер працює з 8:00 до 17:00.

Запитання: Я проживаю біля оптового складу. До першого жовтня вода у нас ішла досить добре. А зараз з великими перебоями, навіть вночі. Яка причина цього?
Відповідь: Я про цю проблему знаю і до Нового року її вирішимо. Ми нею займемося у першу чергу.

Запитання: Чи є у вас який-небудь юридичний документ, згідно якого ви маєте право втручатись у підземні комунікації. Адже влітку вода в різних районах міста йде погодинно. Чи маєте ви право відкривати і закривати крани?
Відповідь: Звісно, ми маємо право у неї втручатися, адже це наша водомережа. Ми не маємо права не подавати воду 24 години. Якщо вода хоч одну годину на добу є — то це нормально.

Запитання: Яка ціна за воду на одну особу буде в грудні?
Відповідь: 28 гривень 90 копійок.

Лікар-уролог ЦРЛ Роман Приходько:
— На сьогодні у світі на перше місце виходять хвороби з онко-патологіями, у тому числі — сечостатевої системи. У 80 % хворих виявляється рак нирки, при чому зовсім випадково. До речі, здебільшого хвороба проходить безсимптомно. Лише під час проходження УЗД цю хворобу можна виявити. Сучасні методи діагностики: це комп’ютерна, магнітна та спіральна томографія. Усі ці методи діагностики є в Полтаві.
Основні симптоми онко-паталогії сечостатевої системи: домішки крові в сечі, болі в спині, внизу живота, слабкість та схуднення. Методів лікування хвороби досить багато: хірургічний, променева та гормонотерапія.

Запитання: Яка основна профілактика хвороби?
Відповідь: Для чоловіків профілактикою простати є вживання кожного дня продуктів з томатів. При цьому майже на 40% знижується ризик захворювання. Будь-яка робота з бензином, ядохімікатами, переохолодження, зловживання алкоголем та куріння підвищують ризик захворювання. А особливої профілактики немає. Найефективнішим способом лікування є радикальна операція.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 грудня 2011, 10:34 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації