Вхід | Реєстрація

«Кращий захист від грипу - ви самі»

«Кращий захист від грипу - ви самі»
Друга хвиля епідемії грипу змушує мобілізуватися у боротьбі з розповсюдженням вірусу не лише медиків. У Полтаві обласна організація Червоного Хреста в рамках програми «Пандемія людського грипу» влаштувала дводенний тренінг для волонтерів. Головне завдання цих людей – інформувати населення, як не захворіти на грип та ГРВІ.
Під час дводенного тренінгу волонтери спілкуються зі спеціалістами-епідеміологами та інфекціоністами. Ті стверджують: завжди найстрашніша перша хвиля епідемії. Потім вірус поступово втрачає свої вірулентні можливості, та й у більшості людей виробляється проти нього імунітет. Тож нині паніка найменш доречна.
Програма Червоного Хреста «Пандемія людського грипу» діє з літа, однак розпал епідемії змушує активізуватися. І оскільки функціонерів в організації не так уже й багато, головна надія - на добровільних помічників.
Серед волонтерів – студенти полтавських медакадемії, медичного коледжу, університету споживчої кооперації, працівники шкіл, бібліотек. Вперше серед учасників тренінгу – представники Лубенського й Хорольського районів. Добровольці вивчають властивості нового вірусу та усі можливі способи уникнення зараження, щоб потім інформувати своїх друзів, колег, знайомих.
Самі волонтери Червоного Хреста не бояться бути в епіцентрі спілкування, оскільки вже озброєнні потрібними знаннями. Тож до своєї справи беруться завзято.

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 грудня 2009, 11:20 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації